Tse'den Hazine Müsteşarlığı'na Kalite Yönetim Sistemi Belgesi - Son Dakika
Güncel

Tse'den Hazine Müsteşarlığı'na Kalite Yönetim Sistemi Belgesi

TSE Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi alan kurumların sürdürülebilirliğin önemli olduğunu ifade ederek, "Bir kamu kurumunda sürdürülebilir anlamda 9001 belgesini 9 yıl boyunca yöneticiler, liderler değişmesine rağmen hala daha devam ettirmesi beni son derece memnun etti" dedi.

11.05.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSE Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi alan kurumların sürdürülebilirliğin önemli olduğunu ifade ederek, "Bir kamu kurumunda sürdürülebilir anlamda 9001 belgesini 9 yıl boyunca yöneticiler, liderler değişmesine rağmen hala daha devam ettirmesi beni son derece memnun etti" dedi.

Hazine Müsteşarlığı'nda düzenlenen törenle Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Hazine Müsteşarlığı'na "TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi" verildi. Törende konuşan TSE Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, belgeyi aldıktan sonra sürdürülebilir anlamda devam ettiremediklerinin altını çizerek, "Bu anlamda eğer bu belgeyi alacaksanız inanarak almanız lazım ve sürdürebilir anlamda devam ettirmeniz lazım. Ben bugün burada bir kamu kurumunda sürdürülebilir anlamda 9001 belgesini 9 yıl boyunca yöneticiler, liderler değişmesine rağmen hala daha devam ettirmesi beni son derece memnun etmiş ve hakikaten arkadaşlarıma sordum, dedim ki baş denetçi arkadaşlarıma sordum; Hazine Müsteşarlığı nasıl? 'Sizin daire başkanlığınızdan bugüne kadarki denetimlerde gördük ki devamlı sürekli iyileştirmeye tabi olan ve uygulamalarını tamamen elektronik ortama yansıtmış, hatta ve hatta bilgi ve dokümanlarını tüm kamuyla paylaşmış bir kuruluş' olarak nitelendirdiler" şeklinde konuştu.

"Ben şunu gördüm ki demek ki buradaki yöneticiler, bu Kalite Yönetim Sistemi alt yapısına liderler inanmışlar" diyen Bozdemir şöyle devam etti:

"Sadece liderler sahip çıkmamış demek ki, bu yapı içerisinde sürdürülebilir anlamda düzenleyici, önleyici faaliyetler devamlı bir aksiyon. Her geçen gün daha iyiyi, daha güzeli yakalama noktasında bir anlayış ve vizyona sahip olduklarını anladım. Kamu kurumları içerisinde 2015 geçişi ilk yapan yine örnek kuruluşumuz olarak tebrik ediyorum."

Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni almaya hak kazanan İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Ömer Cihan ise, "Ne mutlu ki bize bir tuğlanın üstüne bir tuğla daha koyabildik. Bugün onu tescil etmiş bulunuyoruz. Tek kişilik değil, bu bir kurumsal yaklaşım. Bu yaklaşımı da 10 yıldır devam ettiriyoruz. İlk kurum olmamız da bunu taçlandırdı. Bu başarı hikayesi burada sonlanmıyor, burada başlıyor" ifadesini kullandı.

Hazine Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç, kamu kurumlarında bu konuya merakla bakıldığını fakat sonunun getirilmediğini vurgulayarak, "Süreklilik arzetmiyor ya da bir defa alınıyor ondan sonra iyileştirilmiyor süreçler" dedi.

Konuşmalardan sonra TSE Genel Sekreteri Bozdemir, Hazine Müsteşar Yardımcısı Genç'e TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi'ni takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tse'den Hazine Müsteşarlığı'na Kalite Yönetim Sistemi Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement