TSK Bando Okulları'nın 183. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

TSK Bando Okulları'nın 183. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bando Okulları'nın 183. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

15.09.2014 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bando Okulları'nın 183. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

TSK Bando Astsubay Hazırlama Okulu yerleşkesinde, bando okullarının kuruluş yıl dönümü ve 2014-2015 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Piyade Kurmay Albay Hasan Hoşoğlu, bando okullarının 1831'de İstanbul'da Mızıka-i Hümayün adıyla kurulduğunu bugün 183. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Okulun tüm öğrencileri tebrik eden Hoşoğlu, velilerin evlatlarının emin ellerde olduklarını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Hoşoğlu, bando okullarının önemli bir vazifeyi icra ettiğini, mezunlarının bando meşalesini daha yükseklere çıkartacaklarını kaydetti.

-İlk ders-

Öğretim Başkanı Bando Albay Ekrem Hacat da Bando Astsubay Hazırlama Okuluna bu sene yerleşen 46 öğrenciye ve katılımcılara, "Atatürk ve Atatürkçü düşünce sistemi" konulu ilk dersi verdi.

Daha sonra bando okulunun eski dönem mezunlarından en yaşlı üyesi Mustafa Ünlü'ye, Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, şilt takdim etti. Önceki öğretim yılında üstün başarı gösteren öğrencilere komutanlarınca birer hediye verildi.

Törene öğrencilerin aileleri, öğretmenleri ve komutanlar katıldı. Bando okullarında 470 öğrenci eğitim alıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK Bando Okulları'nın 183. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement