Tsk: Bir Siyasi Partinin Organizesindeki Kalekol Gösterisinde 12 Güvenlik Görevlisi Hafif Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Tsk: Bir Siyasi Partinin Organizesindeki Kalekol Gösterisinde 12 Güvenlik Görevlisi Hafif Yaralandı

Bir siyasi partinin organize ettiği kalekol protestosunda 12 güvenlik görevlisi hafif yaralandı.

02.05.2014 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir siyasi partinin organize ettiği kalekol protestosunda 12 güvenlik görevlisi hafif yaralandı.

TSK dün ve önceki gün meydana gelen terör olaylarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bir siyasi partinin organizesinde, Hakkâri/Merkez Üzümcü Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Meskan Tepe Üs Bölgesinin kaldırılmasını sağlamak maksadıyla, 01 Mayıs 2014 tarihinde çevre il ve ilçelerden gelen grupların da katılımı ile 1350 kişilik kitlesel bir eylem yapılmıştır. Eylem esnasında Meskan Tepe Üs Bölgesinde bulunan askeri birliklere taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırıda bulunmuştur. Bu durum üzerine, bölgede bulunan Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri tarafından, göz yaşartıcı bomba ile müdahalede edilerek grup dağıtılmıştır" denildi.

Açıklamada yapılan müdahale esnasında; atılan taşlar nedeni ile bir Astsubay, dokuz Uzman Erbaş ve iki polis memuru olmak üzere toplam 12 personelin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandıkları belirtildi.

-SÖZDE GENÇLİK GRUBUNUN KAÇIRDIĞI UZMAN ÇAVUŞLAR-

TSK açıklamasında "Sözde gençlik yapılanmasına mensup bir grup tarafından, 26 Nisan 2014 saat 19.30'da, Diyarbakır- Bingöl Karayolu'nun, Diyarbakır/ Lice İlçesi Ergin Köyü-Birlik Köyü yol ayrımı mevkiinde kaçırılan iki Uzman Çavuş bir siyasi partinin Lice İlçe Teşkilatı tarafından İlçe Kaymakamlığına teslim edilmiştir.

Söz konusu Uzman Erbaşların, olayla ilgili başlatılan adli tahkikat kapsamında, 02 Mayıs 2014 saat 09.30 itibariyle Diyarbakır Adliyesinde ifadeleri alınmaktadır" bilgisi de verildi.

-GİRESUN BULANCAK'TA İKİ KALEŞNİKOF BULUNDU-

TSK, Giresun İl Jandarma Komutanlığınca alınan duyum üzerine, Bulancak İlçesi Tandır köyü mülkî sınırları içerisindeki HES inşaatı bölgesinde icra edilen arazi aramasında, iki Kaleşnikof Piyade Tüfeği ele geçirildiğini bildirdi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığınca, adlî tahkikata başlandı.

30 Nisan günü ise Şemdinli Ortaklar'daki Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığının Tabur Merkezi inşaat sahasında çalışan sivil firmaya ait bir iş makinesi operatörü tarafından, Hara Tepe bölgesinde El Yapımı Patlayıcı düzeneği tespit edildi. Patlayıcı Madde Keşif ve İmha ve Olay Yeri İnceleme Timi dün bölgeye sevk edilirken Şemdinli İlçe Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmesi ardından belirlenen El Yapımı Patlayıcı düzeneği yerinde imha edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tsk: Bir Siyasi Partinin Organizesindeki Kalekol Gösterisinde 12 Güvenlik Görevlisi Hafif Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement