TSK'dan Dev İhale - Son Dakika
Ekonomi

TSK'dan Dev İhale

TSK\'dan Dev İhale

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Son Yılların En Büyük Kara Araç Alımı İhalesinde Geri Sayım Başladı.

26.12.2007 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, son yılların en büyük kara araç alımı ihalesinde geri sayım başladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM), bu yıl içinde programına alarak ihale sürecini başlattığı 2 bin 720 adet taktik tekerlekli araç ihalesi için teklife çağrı dosyaları alan firmalar belirlendi.

Buna göre, tamamen iç piyasadan yerli firmalar tarafından tedariki  planlanan taktik tekerlekli araç ihalesinde, Türkiye'nin önde gelen  savunma alanındaki firmaları yarışacak.

FİLO YENİLENİYOR

Kara Kuvvetleri Komutanlığının, silah, malzeme, personel taşınmasını ve  intikalini sağlamak amacıyla alımını planladığı taktik tekerlekli  araçlarla, TSK'nın mevcut araç filosu büyük ölçüde yenilenmiş olacak.

SSM tarafından daha önce belirlenen tedarik programı kapsamında alınacak  2 bin 720 aracın, gereksinimlerin ve hizmetlerin 4 ayrı grupta SSM'ye  teslimi öngörülüyor.

Program kapsamında araçlar, 4 ayrı grup halinde ilgili firmalardan  teklif alma yolu ile tedarik edilecek. Buna göre 1. grupta 413 adet komuta kontrol aracı (TİP1), 448 adet yük  ve personel aracı, 2. grupta 706 adet yük ve personel aracı, 3. grupta  468 adet mayına karşı korumalı taktik tekerlekli araç, 4.grupta 282 adet  5 ton yük aracı, 403 adet 10 tonluk yük aracı, yurt içi üretim yöntemi  ile alınacak.

3. grup kapsamındaki araçlar için teklifler 28 Şubat 2008, diğer  gruptaki araçlar için teklifler ise 30 Nisan 2008 tarihinde SSM  tarafından alınacak.

HANGİ FİRMALAR KATILIYOR

Savunma Sanayii Müsteşarlığınca 17 Aralık 2007 tarihinde teklife çağrı  dosyası alarak ihaleye katılmaları beklenen firmalar şunlar:

“Aksa Makina Sanayi A.Ş, BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş, FNSS  Savunma Sistemleri A.Ş, HEMA Endüstri A.Ş, MAN Kamyon ve  OTobüs Tic.A.Ş, Mercedes-Benz Türk A.Ş, Nurol Makina  ve Sanayi A.Ş, Otokar Otobüs Karoseri Sanayi A.Ş, Pİ  Makina otomotiv inşaat.mak, Uzel-Şınlak Savunma Sistemleri A.Ş.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi TSK'dan Dev İhale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement