TSK'dan "Etkin, Caydırıcı, Saygın" Filmi - Son Dakika
Güncel

TSK'dan "Etkin, Caydırıcı, Saygın" Filmi

Genelkurmay Başkanlığınca, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının faaliyetlerini içeren "Etkin, Caydırıcı, Saygın" başlıklı kısa film hazırlandı.

30.05.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığınca, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının faaliyetlerini içeren "Etkin, Caydırıcı, Saygın" başlıklı kısa film hazırlandı.

Kısa film, Genelkurmay Başkanlığının resmi Youtube hesabında paylaşıldı.

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıkları ile Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıkları unsurlarının tatbikatlarını içeren görüntülerle başlayan kısa filmde ilk olarak "etkin" mesajı veriliyor.

"Caydırıcı" mesajıyla sunulan kısa filmin ikinci kısmında, aralarında T-129 Atak taarruz helikopteri, milli tank Altay ve Fırtına obüslerinin bulunduğu, yerli imkanlarla üretilen silah ve savunma sistemleriyle yapılan atışların görüntüleri yer alıyor.

Toplam 4 dakikalık kısa filmin son kısmında ise "Yurtta sulh, cihanda sulh" misyonuyla NATO harekatlarında aktif görev alan TSK'nın, Bosna Hersek, Kosova, Afganistan, Lübnan, Somali ile Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetler eşliğinde "saygın" mesajı aktarılıyor.

Youtube'da kısa filmle paylaşılan mesajda, TSK'nın vazifesinin, yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunma, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlama, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararıyla yurt dışında verilen görevleri yapma ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olma olduğu belirtildi.

Mesajda, TSK'nın, Genelkurmay Başkanlığına bağlı kuvvet komutanlıkları ile barış döneminde İçişleri Bakanlığına bağlı görev yapan ve sefer durumunda Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıkları bünyesine dahil olan Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığından meydana geldiği anımsatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'dan 'Etkin, Caydırıcı, Saygın' Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement