TSK'dan Flaş Cerablus Açıklaması: 20 Hedef 61 Atım Yapılarak Vuruldu - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Flaş Cerablus Açıklaması: 20 Hedef 61 Atım Yapılarak Vuruldu

TSK\'dan Flaş Cerablus Açıklaması: 20 Hedef 61 Atım Yapılarak Vuruldu

TSK, "Son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 20 hedef, fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur" açıklaması yaptı.

29.08.2016 16:56  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı harekatın 6'ncı gününde, son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 20 hedefin Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulduğunu açıkladı.

TSK AÇIKLAMA YAPTI

TSK'dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin IŞİD'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"20 HEDEF 61 ATIM YAPILARAK VURULDU"

"Bu kapsamda harekatın 6'ncı gününde, son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen hedefler (20 hedef) Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TSK'dan Flaş Cerablus Açıklaması: 20 Hedef 61 Atım Yapılarak Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement