TSK'dan Haberler - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Haberler

TSK\'dan Haberler

Kış 2014 Tatbikatı, Türkiye ve Azerbaycan birliklerinin katılımıyla geçen hafta Kars'ta gerçekleştirildi Bosna Hersek'te Türkçe dil eğitiminde kullanılmak üzere 3 bin 420 kitap dağıtıldı.

24.02.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış-2014 Tatbikatı, Türkiye ve Azerbaycan birliklerinin katılımıyla Kars'taki Akbaba Tatbikat Alanında gerçekleştirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kış-2014 Tatbikatı, 18-20 Şubat 2014 tarihleri arasında, Türkiye ve Azerbaycan birliklerinin katılımıyla birleşik, müşterek, çift taraflı, fiili, atışlı ve yarı güdümlü olarak icra edildi. Tatbikata, 85'i Azeri bin 714 personel katıldı.

Tatbikat, Türkiye ve Azerbaycan silahlı kuvvetleri birlik ve personeli arasındaki mevcut dostluk bağını güçlendirmek, birliklerin derin kar ve şiddetli soğuklarda muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemek, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, giyim, ikmal ve bakım faaliyetleri gibi temel konular üzerinde eğitimlerini geliştirmek amacıyla yapıldı.

-Kitap dağıtımı

İnternet sitesinde yer alan diğer habere göre, evlilik ve aile içi iletişim konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin bilinçlendirilmesi ve farkındalığını artırarak ailede mutluluğun sağlanması amacıyla eğitim gerçekleştirildi. Kara Kuvvetleri Eğitim Yöneticisi ve Öğretmen Yetiştirme Okul Komutanlığında görevli uzman personel ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görevli eğiticiler tarafından 19-20 Şubat 2014 tarihlerinde Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı okullarda, eğitim merkezlerinde ve kıtalarda görev yapan tüm Rehberlik ve Danışma Merkezi (RDM) personeline eğitici eğitimi verildi.

-Bosna Hersek'teki faaliyetler

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde Bosna Hersek'te gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin haberlere de yer verildi. Bu çerçevede, Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı sivil asker işbirliği faaliyetleri kapsamında dağıtılan 3 bin 420 kitaptan bin 780'i çeşitli okullarda ve dil kurslarında Türkçe dil eğitiminde kullanılmak üzere Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezine teslim edildi. Kalan bin 640 kitaptan 264'ü Mostar Üniversitesi, 267'si Zenica Üniversitesi, 267'si Travnik Üniversitesi, 240'ı Saraybosna Devlet Üniversitesi ve 267'si Tuzla Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Fakültelerinin kütüphanelerine, 335'i ise Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Kütüphanesine hediye edildi.

Zavidovici İlköğretim Okulunun bakım ve onarımı da 15 Aralık 2013-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Bosna-Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından yapıldı ve okul 19 Şubat'ta hizmete açıldı. Okula, Türkçe öğretiminin daha etkin ve verimli şekilde yapılabilmesi için Türkçe derslik de kazandırıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'dan Haberler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement