TSK'dan Haberler - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Haberler

TSK arama kurtarma unsurlarının geniş çaplı katılımı ile 6 9 Mayıs arasında, Ege Denizi'nin uluslararası sularında "Deniz Aslanı 2014 Arama Kurtarma Tatbikatı" icra edilecek Ordu Devlet Hastanesi'nde bulunan bir donörün kalp ve karaciğerinin, Ankara Yüksek İhtisas ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli bekleyen iki hastaya nakil edilmesi amacıyla, 2 Mayıs'ta Ankara Samsun Ankara güzergahında, Hava Kuvvetleri Komutanlığından CN 235 CASA uçağı görevlendirildi.

05.05.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Arama Kurtarma unsurlarının geniş çaplı katılımı ile 6-9 Mayıs arasında, Ege Denizi'nin uluslararası sularında "Deniz Aslanı-2014 Arama Kurtarma Tatbikatı" icra edilecek.

TSK'nın internet sitesinde, faaliyetlere ilişkin bilgiler yer aldı. Buna göre, söz konusu tatbikat, müşterek bir senaryo içerisinde, arama kurtarma harekatı icra edebilme yeteneklerini geliştirme, Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma Teşkilatı ile Türk Arama Kurtarma Teşkilatı arasındaki koordinasyon usullerini ve arama kurtarma komuta kontrol sistemlerini denemek, arama kurtarma tatbikatı esnasında ortaya çıkabilecek aksaklıkları tespit etmek ve gidermek amacıyla gerçekleştirilecek.

Tatbikata fiili olarak, Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Arama Kurtarma Unsurları ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi katılacak.

Öte yandan, Koşarak Hedef Bulma Federasyonu'nca, 26-27 Nisan'da, farklı kategorilerde toplam 11 kulübün katılımıyla, Kahramanmaraş'ta Koşarak Hedef Bulma Türkiye Şampiyonası icra edildi.

TSK Spor Gücü Koşarak Hedef Bulma Takımı, 21 yaş ve üstü büyük erkek ve bayanlar, 19-20 yaş genç erkekler, 17-18 yaş yıldız erkekler ve 15-16 yaş küçük erkekler branşlarında "Türkiye birincisi", 19-20 yaş genç bayanlarda ise "Türkiye ikincisi" oldu.

- Kıbrıs gazilerinden ziyaret

Ankara'da bulunan yabancı askeri ataşe ve yardımcılarına 30 Nisan'da, "Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Eğitim İş Birliği Faaliyetleri (Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı ve Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı dahil) ile Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından İcra Edilen ve İştirak Edilen Tatbikatlar" konulu brifing verdi.

Brifinge, 47 ülkeden 54 ataşe/ataşe yardımcısı ile ilgili TSK personeli katıldı.

2'nci Komando Tugayı personeli olarak Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazi subay, astsubay, erbaş/erler ile aileleri, 24-25 Nisan'da, Bolu'daki 2'nci Komando Tugay Komutanlığını ziyaret etti.

TSK İnsani Yardım Tugayı Doğal Afet Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı tarafından, 14-18 Nisan arasında, Kara Havacılık Komutanlığı unsurlarının katılımıyla, Afet ve Acil Durum Harekatı kapsamında Kırıkkale Yahşihan HES-1 Baraj gölünde, "Su ve Selde Arama Kurtarma Eğitimi" icra edildi.

-"En iyi Orkestra" dalında birinci oldu

Ordu Devlet Hastanesi'nde bulunan bir donörün kalp ve karaciğerinin, Ankara Yüksek İhtisas ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli bekleyen iki hastaya nakil edilmesi amacıyla, 2 Mayıs'ta Ankara-Samsun-Ankara güzergahında Hava Kuvvetleri Komutanlığından CN-235 CASA uçağı görevlendirildi.

Transplantasyon ekibinin Çarşamba Havaalanı'ndan Ordu'ya intikali, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan görevlendirilen AB-412 helikopteriyle sağlandı.

Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Komutanlığı Bando Astsubay Hazırlama Okulu öğrencileri, 26 Nisan'da icra edilen 17'nci Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması İstanbul Finallerine katılarak, "En İyi Orkestra" dalında Türkiye birincisi oldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'dan Haberler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement