TSK'dan Önemli Yurt İçi ve Sınır Olayları - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Önemli Yurt İçi ve Sınır Olayları

TSK\'dan Önemli Yurt İçi ve Sınır Olayları

Şırnak'ta terör örgütü mensubu 2 terörist teslim oldu.

17.11.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak'ta terör örgütü mensubu 2 teröristin teslim olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi ve sınır olaylarına ilişkin bilgilere yer verildi.

"Önemli yurt içi olaylar" bölümünde yer alan bilgiye göre, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, Şırnak'ın Uludere ilçesinde silahsız ve teçhizatsız olarak, bir teröristin de Güçlükonak ilçesinde iki adet el bombası, dört adet şarjör ve 120 adet 7,62 mm kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ile birlikte teslim olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki  "Önemli sınır olayları" başlığı altında yer alan bilgiye göre de Türkiye- Suriye sınırında, Hatay'daki Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hududun Suriye tarafında bulunan Senet Tepe üzerinden Türkiye istikametine, üç kişi olduğu değerlendirilen şahıslar tarafından, uzun namlulu silahlarla nöbet değişimi yapan bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ve o bölgede mevzilenmiş durumda bulunan bir adet Zırhlı Muharebe Aracına (ZMA) doğru ateş açıldı.

Sınır birliklerinin ateşe karşılık verdiği, şahısların Suriye tarafına kaçtığı ve olayda herhangi bir personel zayiatı meydana gelmedi.

Bu arada, Hatay'daki Hacıpaşa, Ziyaret, Şehit Üsteğmen M.A. Demirbüken ve Kıyıgören Hudut Karakolu sorumluluk sahalarında, devriye görevi yapan askerler tarafından Asi Nehri üzerinde ve çevresinde kaçak akaryakıt dolu altmışar litrelik 123 bidon ve 33 sal bulundu.

Bu arada, Hatay'daki Ziyaret, Şht.Ütğm.M.A.Demirbüken ve Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, devriye görevi yapan askerler tarafından Asi Nehri üzerinde ve çevresinde kaçak akaryakıt dolu altmışar litrelik 60 bidon ve 22 sal bulundu. Bidonlardaki 6 bin 600 litrelik akaryakıt ve sallar, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'dan Önemli Yurt İçi ve Sınır Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement