TSK İçin Yerli Savaş Eğitim Simülasyonu Yapacaklar - Son Dakika
Yerel

TSK İçin Yerli Savaş Eğitim Simülasyonu Yapacaklar

TSK İçin Yerli Savaş Eğitim Simülasyonu Yapacaklar

"Arma" isimli dünyanın en çok oynanan FPS oyununa Türkçe yama hazırlayarak.

15.12.2014 11:35  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Daha önce dünyanın en çok oynanan FPS oyunlarından "Arma" ya Türkçe yama hazırlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet personelini oyuna dahil eden Turkish Mod Team ekibi, şimdi de ordumuza yerli savaş eğitim simülasyon programı yapmaya hazırlanıyor.

AA muhabirine açıklama yapan Turkish Mod Team üyesi Mehmet Tozlu, birkaç programcıdan oluşan ekiplerinin çok kısıtlı imkanlarla çalıştığını belirtti.

Dünyanın en çok oynanan ve Amerikan ordusunca eğitim amaçlı da kullanılan "Arma" ve "Arma 2" oyunlarına Türkçe yamalar hazırladıklarını dile getiren Tozlu, "Arma 2 oyunu için hazırladığımız Türkçe yamada TSK'dan bordo bereliler ve jandarma özel harekat birliklerini oyuna dahil ettik. Birebir kıyafet ve teçhizatlarıyla oyuna dahil ettiğimiz personelin kullandığı silahlar ve oyunda kullanılan helikopter, uçak, tank ve zırhlı araçlar, tamamen TSK envanterinde bulunan ve kullanılan araçlardı. Daha sonra oyuna Özel Harekat Polislerini ve teçhizatlarını da ekledik" diye konuştu.

İnternetten ücretsiz indirilen yamanın Türk oyun severlerden büyük ilgi gördüğünü dile getiren Tozlu sözlerine şöyle devam etti:

"Şu an yeni piyasaya çıkan 'Arma 3' oyunu için yama programı hazırlıyoruz. Oyunun yapım şirketiyle görüştük ve yama çalışmalarına başladık. Şu an neredeyse tamamlamış durumdayız. Yamanın ön sürümünü hazırladık ve yapılacak birkaç testin ardından oyun severlerin beğenisine sunacağız. Bu yamamızda da TSK ve emniyet envanterine yeni giren teçhizat, silah ve araçları ekledik. Örneğin ordumuz envanterine katılan yerli yapım tüfekler, yerli üretim 'Altay' tankı, yerli üretim 'Atak' helikopteri, zırhlı personel taşıyıcı 'Kirpi' gibi araçları da oyuna dahil edeceğiz."

Hem "Arma" oyununun yapım şirketi hem de TSK ile görüşmelerini sürdürdüklerini ifade eden Tozlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Arma'yı hazırlayan şirket aynı zamanda başta Amerikan ordusu olmak üzere birçok ülke ordusunca kullanılan savaş eğitim simülasyonu olan VBS 2 programının da sahibi. Biz de bu şirketle irtibata geçip kendi ordumuz için kendi üreteceğimiz bir eğitim simülasyonu yapmak istediğimizi belirttik. TSK ile yaptığımız görüşmelerde bu teklifimize olumlu baktılar. Şu an firma ile görüş alışverişimiz sürmekte. İnşallah en kısa sürede ordumuzun kullanacağı milli bir eğitim simülasyon programını hizmete sunarız. Bu program sayesinde hem gerçek eğitim tatbikatlarında yaşanabilecek kazalar en aza indirilecek hem de büyük tasarruf sağlanmış olacak." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TSK İçin Yerli Savaş Eğitim Simülasyonu Yapacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement