TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

TSK\'nın Günlük Faaliyetleri

İki F 16 uçağı, Suriye'ye ait bir MI 17 helikopterinin, Yayladağı/Hatay güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi, helikopter sınıra 1,6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı Yunanistan'a ait iki F 16 uçağının, dün saat 11.25'de Ege'de tespit edilmesi ve Ege'de kıyılarna yakın uçması üzerine, iki F 16 uçağı ile hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edildi.

09.04.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, iki F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir MI-17 helikopterinin, Yayladağı/ Hatay güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiğini, helikopterin sınıra 1,6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı, İncirlik'ten saat 08.39'da kalkış yaparak Hatay - Gaziantep bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir MI-17 helikopterinin, Yayladağı/Hatay güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Suriye'ye ait helikopter sınıra 1,6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Ayrıca, dört F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Yunanistan'a ait iki F-16 uçağının, dün saat 11.25'te Ege'de tespit edilmesi ve Ege'de Türkiye kıyılarına yakın uçması üzerine, iki F-16 uçağı ile 12.08-13.31 saatleri arasında hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edildi.

Deniz Yıldızı tatbikatı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, yıllık planlı Deniz Yıldızı-2014 Tatbikatı'na 20 gemi ve yedi deniz-hava unsurunun iştiraki ile Poyraz 01/2014 tatbikatı ile irtibatlı olarak, Poyraz 01/2014 Tatbikatı'na 21 gemi ve dört deniz-hava unsurunun iştiraki ile Karadeniz'de devam etti.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun (TDGG) faaliyetleri kapsamında; TCG Oruçreis Banjul/ Gambiya  liman ziyaretine devam ederken, TCG Gediz ve TCG Heybeliada Dakar/ Senegal liman ziyareti, TCG Yb.K.Güngör Banjul/Gambiya liman ziyareti bitirdikten sonra Abidjan/Fildişi Limanı'na intikale başladı.

TCG Gelibolu Pakistan ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve deniz kuvvetleri ile ortak eğitimler kapsamında Karachi/Pakistan liman ziyaretini, TCG Gaziantep İngiltere ev sahipliğinde Kuzey Denizi'nde icra edilmekte olan Joint Warrior-2014 Tatbikatı'nı, TCG Gökçeada NATO Daimi Deniz Görev Grubu–2 (SNMG–2) Okyanus Kalkanı Harekatı kapsamında Somali açıklarında deniz haydutluğu ile mücadele maksadıyla keşif gözetleme görevini, TCG Bartın Birleşmiş Milletler UNIFIL harekatı kapsamında Beyrut liman ziyaretinin ardından Lübnan açıklarında karakol görevini sürdürdü.

Bir ATR-72 uçağı Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında Karadeniz'de uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra ederken, Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra eden bir S-70B helikopteri'ne saat 12.48'de Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından toplam altı defa radar ile kilitlemek suretiyle tacizde bulunuldu.

Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 18 gemi seyir icra etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise dört bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yaptı.

Öte yandan TSK unsurları, Joint Warrior-2014, Türkiye – Ürdün Bilgisayar Destekli Komuta Yeri, Deniz Yıldızı, Poyraz 01/2014 Tatbikatı ile Anadolu Kartalı Eğitimi'ne iştirak ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement