TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye Suriye sınırında Asi Nehri üzerinde ve civarında, kaçakçılık faaliyetinde kullanılan bin metre boru ve 60 litrelik 60 bidon ile 4 sal ele geçirildiğini bildirdi.

16.08.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye- Suriye sınırında Asi Nehri üzerinde ve civarında, kaçakçılık faaliyetinde kullanılan bin metre boru ve 60 litrelik 60 bidon ile 4 sal ele geçirildiğini belirtti.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgiler yer aldı.

Buna göre, Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/Hatay) Hacıpaşa, Kıyıgören ve Ziyaret Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında, hudut nöbetçileri tarafından, Asi Nehri üzerinde ve civarında, kaçakçılık faaliyetinde kullanılan bin metre boru ve 60 litrelik 60 adet bidon ile 4 sal tespit edildi.

Kaçakçılık girişimi esnasında ele geçirilen malzemeler Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edildi.

Ayrıca, Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Kırıkhan/Hatay) Karakaya Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, mobil yol kontrol unsurları tarafından, birinci derece askeri yasak bölgede, Suriye'den 15 kişilik atlı grubun yaklaştığının belirlenmesi üzerine "dur" ikazında bulunuldu. İkaza uymayan şahısların hudut hattına yaklaşmaya devam etmesi nedeniyle havaya uyarı ateşi açıldı. Söz konusu grup ateşin ardından Suriye istikametine kaçtı.

Bu esnada mobil yol kontrol unsurlarına, kaleşnikof piyade tüfeği ile hedef gözetilmeksizin ateş açıldığı ve ateşe ateşle karşılık verildiği, kaçakçılık girişiminin engellendiği bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement