TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, hava muharebe devriye görevi icra eden iki F 16 uçağına, 1 dakika 9 saniye radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi.

29.08.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, hava muharebe devriye görevi icra eden iki  F-16 uçağına, 1 dakika 9 saniye radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 28 Ağustos'taki günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan iki F-16 uçağına Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, 12.36 - 18.50 saatleri arasında, toplam bir dakika dokuz saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Altı adet F-16 uçağı da Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Ayvalık ve TCG Akçakoca Mayın Avlama gemileri ile TCG Akın Kurtarma Gemisi Kumburgaz'da denize açılan ve kayıp olan dört kişi için sualtı arama faaliyetine devam etti.

TCG Poyraz Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Mersin liman ziyaretinin ardından Lübnan açıklarında karakol görevine başladı.

TCG Erdek, NATO Daimi MKT Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) kapsamında deniz eğitimleri icra ederek Alicante/ İspanya'da, TCG Kemalreis de NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) görevi kapsamında Norflok/ABD'de liman ziyaretine devam etti.

Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF-151) Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatında görevli TCG Gökova, Aden Körfezi'nde karakol görevinin sona ermesinin ardından Salalah/Umman liman ziyaretine başladı.

Öte yandan, diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 14 gemi seyir görevi icra etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı da dört adet bot ile Türkiye-Suriye hududunda deniz trafiğinin kontrolü görevini, Kumburgaz'da denize açılan ve halen kayıp olan kişileri arama faaliyeti kapsamında da TCSG Dost, TCSG-90, DEGAK-04 ve DEGAK-11 havadan ve denizden arama faaliyeti icra edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement