TSK : Yüksekova'daki Hava Harekatında 11 PKK'lı Terörist Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

TSK : Yüksekova'daki Hava Harekatında 11 PKK'lı Terörist Öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova'da tespit edilen PKK'lı teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini ve 11 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

17.10.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova'da tespit edilen PKK'lı teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini ve 11 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

YÜKSEKOVA'DA 11 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Yüksekova'da tespit edilen PKK'lı teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edilirken, 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.. Ayrıca bölgede yapılan aramada, bir PKK'lı teröristin cesedi araziye gizlenmiş olarak bulundu. PKK terör örgütü tarafından kullanılan 4 adet mağarada; bir adet Doçka uçaksavar makineli tüfeği, 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Bixi makineli tüfeği, bir adet Kannas keskin nişancı tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 4 adet RPG-7 roketi, 10 adet el bombası, bir adet telsiz, bir adet radyo, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

TUNCELİ'DE 3 PKK'LI TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU

Tunceli'de devam eden operasyonda, PKK terör örgütü kullanılan bir adet sığınakta 3 PKK'lı teröristin cesedi bulunurken çok sayıda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

LİCE'DE 400 KİLOGRAM AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3 adet tabanca, 2 adet dolu tabanca şarjörü, bir adet av tüfeği, 200 kilogram esrar ve 600 bin kök hint keneviri, 400 kilogram amonyum nitrat, 15 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 4 bin adet torpil, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. 8 şüpheli kişi göz altına alındı. Ayrıca operasyon bölgesinde 3 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edildi.

BAŞKALE'DE 100 KİLOGRAM PATLAYICI MADDE, 300 METRE KABLO, 2 ADET FÜNYE ELE GEÇİRİLDİ

Van Başkale'de devam eden operasyonda; 45 kilogram patlayıcı madde, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. Yolmaçayır Mahallesinde bir evde yapılan aramada 100 kilogram patlayıcı madde, 300 metre kablo, iki adet fünye ele geçirildi.

BULANIK'TA 2 ADET EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Muş Bulanık'ta devam eden operasyonda 2 adet el yapımı patlayıcı (ikişer büyük tüp) bulunarak imha edildi.

ŞANLIURFA'DA 5 PKK'LI TERÖRİST TESLİM OLDU

Şanlıurfa Ceylanpınar'da 4 terörist, Hilvan'da 1 terörist olmak üzere toplam 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TSK : Yüksekova'daki Hava Harekatında 11 PKK'lı Terörist Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement