TSK Zafer Kupası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

TSK Zafer Kupası Sona Erdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Zafer Kupası" adı altında düzenlediği Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvasının kapanış töreni yapıldı.

29.08.2014 14:47  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) "Zafer Kupası" adıyla düzenlediği Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası'nda birinci olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Turkcell takımı, kupasını törenle aldı.

TSK Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü faaliyetlerinin tanıtılması, Kurtuluş Savaşı'nın en büyük zaferi Büyük Taarruz'un 92. yıl dönümü ve TSK günü dolayısıyla TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen organizasyonda Bosna Hersek Cumhuriyeti'nden Bihaç Una-Sana, KKTC'den Turkcell, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü mücadele etti.

TSK Rehabilitasyon Merkezi spor salonunda düzenlenen kapanış töreninde, finalde TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü'nü 67-55 yenerek kupaya ulaşan Turkcell'e ve turnuvaya katılan diğer takımlara kupa ve plaketleri verildi.

Gösteri maçı düzenlendi

Törenden sonra 4 takımın karma sporcularından kurulu iki karma takım arasında gösteri maçı düzenlendi. Turnuvayı düzenleyen TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı'nın, sporculara destek vermek amacıyla tekerlekli sandalyeye oturarak karşılaşmada forma giymesi, renkli görüntülere sahne oldu.

Bacanlı, karşılaşmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasında Bosna Hersek ve KKTC'den gelen takımların katılımıyla ilk kez böyle bir turnuvaya imza atıldığını söyledi.

Gösteri karşılaşmasında oynamasının nedeninin engelli sporculara daha fazla empatiyle yaklaşılması olduğunu vurgulayan Bacanlı, "Sürekli sporla uğraşan birisiyim. Engelliyken basketbol oynamanın normale göre en az 5 kat daha zor olduğunu gördüm" dedi.

Engelli sporcuların çok fazla güç kullanarak ve büyük bir iradeyle bu tür sporlarda mücadele edebildiğini belirten Bacanlı, "Engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılmasında, sosyalleşmelerinde ve kendi kısıtlı çevrelerinden çıkarak toplumla bütünleşmesinde bu tip etkinliklerin faydası çok fazla" değerlendirmesinde bulundu.

Turkcell Teknik Direktörü Günay Kibrit de turnuvaya katılmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, "Anavatanımızın Zafer Bayramı'nda, Zafer Kupası'nda oynamak çok gurur verici" diye konuştu.

Yaklaşık 27 yıldır tekerlekli sandalye basketbolunun içinde olduğunu belirten Kibrit, KKTC'de tekerlekli basketbolunun önündeki en önemli sorunun tesisleşme olduğunu ifade etti.

Turnuvaya katılan sporcular, 31 Ağustos'a kadar çeşitli kültür gezileri ve sportif etkinliklere de katılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor TSK Zafer Kupası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement