Tskb'nin Aktif Büyüklüğü 20,9 Milyar Liraya Ulaştı - Son Dakika
Ekonomi

Tskb'nin Aktif Büyüklüğü 20,9 Milyar Liraya Ulaştı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) 2016 yılının ilk üç ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı.

28.04.2016 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) 2016 yılının ilk üç ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. Bankanın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, toplam aktif büyüklüğü 20,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

TSKB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, banka 2016 yılının ilk üç aylık döneminde toplam aktif büyüklüğünü, yıllık bazda yüzde 21 artırarak, 20,9 milyar liraya ulaştırdı. Bankanın nakdi kredileri ise yıllık bazda yüzde 15'lik büyüme kaydederek 13,8 milyar lira oldu.

Net dönem karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,5 oranında artırarak 132,3 milyon lira olarak gerçekleştiren, öz kaynaklarını 2,6 milyar liraya taşıyan banka, güçlü sermaye yapısını korudu, yıllık bazda yüzde 20,8 öz kaynak ve yüzde 2,5 aktif getiri oranı elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, 2016 yılına hedefleri doğrultusunda başarılı bir başlangıç yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kurumsal kredilerde toparlanmanın hissedilmeye başladığı ilk üç aylık dönemde uzun vadeli plasmanlarla Türkiye ekonomisine sağladığımız destek nakdi ve gayri nakdi kredi olarak 15,5 milyar liraya ulaştı. Sağlıklı büyümemizi sürdürürken aktif kalitemizi koruduğumuz 2016'nın ilk çeyreğinde, binde 4 olan takipteki alacaklar oranımız da değişmedi. Banka olarak finansal başarılarımızı, kalkınmayı destekleyici kaynaklar ve yeni girişimler ile pekiştirdik.

Yılın ilk üç aylık döneminde özellikle KOBİ'lere kalkınma finansmanı kurumlarından kaynak sağlarken, aynı zamanda kalkınmayı destekleyecek yeni girişimleri artırmak için de çalışmalar gerçekleştirdik. Bu kapsamda, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde Avrupa Yatırım Bankası'ndan (EIB) 100 milyon avro tutarında kaynak temin ettik. Öte yandan, aynı dönemde KOBİ'lerin inovatif yatırımlarını desteklemek amacıyla Avrupa Yatırım Fonu ile 'InnovFin Kobi Garanti Anlaşması'na imza attık.

Sağladığımız uzun vadeli yatırım kredilerinin yanı sıra bu tür girişimlerle de, istihdam yaratma ve rekabet avantajı sağlama konularında şirketlere vereceğimiz desteği büyüterek sürdüreceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tskb'nin Aktif Büyüklüğü 20,9 Milyar Liraya Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement