Tşof Genel Başkanı Fevzi Apaydın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tşof Genel Başkanı Fevzi Apaydın Açıklaması

Tşof Genel Başkanı Fevzi Apaydın Açıklaması

Ankara Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığını kaybettikten sonra Akyurt Şoförler Odası Başkanlığına seçilen Mehmet Yiğiner’in açıklamalarını değerlendiren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Başkent’in en nezih, Türkiye’nin en önemli odasını başarısızlığı nedeniyle kaybedip, ilçede seçilmeyi başarı saymak hayalciliktir.

15.02.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığını kaybettikten sonra Akyurt Şoförler Odası Başkanlığına seçilen Mehmet Yiğiner'in açıklamalarını değerlendiren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Başkent'in en nezih, Türkiye'nin en önemli odasını başarısızlığı nedeniyle kaybedip, ilçede seçilmeyi başarı saymak hayalciliktir. Ankara Şoförler Odası Başkanı iken üye sayısı 500'ün altında olan odaların kapatılmasını savunan bir kişinin şimdi 200'ün altında üyesi olan odada başkan olması düşündürücü olmalı" dedi.

TŞOF'u yönetmeye talip olan zihniyetin önce Ankara Şoförler ve Otomobilciler Odası ile ilgili ortaya atılan iddiaları cevaplaması gerektiğini belirten TŞOF Başkanı Apaydın, "Federasyonumuzun çalışmadığını iddia edenler haklarında ortaya atılan iddialara cevap vermeli. Ankara Şoförler Odasına ait düğün salonunun satışından elde edilen 600 bin liranın, Oda'nın alt katında bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin yeri ile şuan kirada oturulan plaka basım merkezinin satışlarından elde edilen paraların akıbeti açıklanmalıdır. Çünkü Oda şuan kendine ait yerde kirada bulunuyor. Acaba niçin Oda'nın mülkünü satanlar ihtiyacı olan bir yer satılmıştır. Yeni Yönetim Yiğiner hakkında niçin suç duyurusunda bulunmuştur. Bunlara açıklama getirilmelidir" diye konuştu.

"BORCU OLAN YARDIM EDEMEZ, YARDIM ALIR"

Odaya ait gayrimenkullerin bir bir satılmasının şoför esnafına hizmet değil ihanet olduğunun altını çizen Apaydın, "Esnaf ve sanatkarımız vefalıdır. Ankara Şoförler ve Otomobilciler Odası iyi yönetilmiş olsa idi son seçimlerde esnafımız Yiğiner'e sahip çıkar ve yeniden başkan seçerdi. İyi yönetim olmadığı için Yiğiner'le yola devam edilmemiştir. Ankara Şoförler ve Otomobilciler Odasının yönetim kurulu kararları ve hesapları acilen incelemeye alınmalıdır. Çünkü 5362 sayılı esnaf ve sanatkarlar kanununa göre esnaf odaları hiçbir zaman kendi üyesi dışında hiçbir kurum ve kuruluşa yardım yapamaz. Ama gelin görün ki kendisi yardıma muhtaç duruma düşürülen Ankara Şoförler Odasına ait gayrimenkuller satılarak spor kulübüne yardımda bulunmuş. Tabi bununla da kalınmamış TŞOF başkan seçilebilmek için Ankara dışındaki birçok odaya paralar verilmiş ama yine de seçimi kazanılamamıştır. Demek ki her şey boş söz ve vaadle yapılamaz" dedi.

"ANKARALI ŞOFÖRLER MİLYARLARCA BORCUN ALTINA SOKULDU"

Bu yardımların 5362 sayılı esnaf ve sanatkarlar kanununa göre suç olduğunu ifade eden Fevzi Apaydın, "Ankara Şoförler Odasının milyarlarca borcu var. Federasyonun iyi yönetilmediğini iddia edenler bunu ispatlamak zorunda. Biz üyelerimizin ve şoför esnafımızın yanında yer alıp sorunlarının çözümü için çalışıp gayret ettik. Ama şoför esnafımızın hakkını da bilinçsiz harcamalarla ortadan kaldırmadık ve gayrimenkulleri satıp kurumu borçlandırmadık. Yani esnafımızın malına sahip çıktık. TŞOF'un zihniyetini değiştirmek isteyenler önce kendi zihniyetlerinin yanında ürettikleri borçlar ile yaptıkları harcamaları ve ortaya koydukları hizmetleri gözden geçirmelidir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tşof Genel Başkanı Fevzi Apaydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • DURSUN KARAKAYA: sayın fevzi apaydın siz kendi işinize bakın YİĞİNER ESNAFINDA ŞÖFÖRÜ NDE KALBİNDE HER ZAMAN VARDIR . 0 0 Yanıtla

Advertisement