Tsyd 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Başladı - Son Dakika
Spor

Tsyd 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Başladı

Tsyd 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Başladı

Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından bu yıl 52’ncisi düzenlenen Sporun Zirvesi semineri başladı.

14.01.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen Sporun Zirvesi semineri başladı. Seminerin açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, "Futbol Türkiye'de revaçta olan bir spor. 305 futbol sahası yatırımımız oldu. Bu sahaların 250 civarı tamamlandı. 967 tesiste çalışmalar devam ediyor" dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Antalya'nın Belek bölgesinde bir otelde Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Metin Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, TSYD Başkanı Naci Arkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, genel müdürler, ulusal gazete genel yayın yönetmeleri ve TSYD üyelerinin katılımıyla başladı.

"967 TESİSTE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada genç bir bakanlık olduklarını ancak buna rağmen yatırım konusunda ilerleme kat ettiklerini belirtti. Türkiye çapında 967 tesiste çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz, "Futbol Türkiye'de revaçta olan bir spor. 305 futbol sahası yatırımımız oldu. Bu sahaların 250 civarı tamamlandı. Bakanlığın spor tesisi noktasında 203 gençlik merkezi yatırım programına alındı. 62'si tamamlandı. 238 spor salonunun 113 tanesi tamamlandı. 967 tesiste çalışmalar devam ediyor. Bakanlığımızın yatırımları devam ediyor" dedi.

ARKAN: "FUTBOLUN GERİYE GİTMESİNDE HERKESİN PAYI VAR"

TSYD Başkanı Naci Arkan da seminerin düzenlenme amacının sadece seminer izlemek olmadığının altını çizerek, futbolda geriye gidildiği yönünde yapılan açıklamaları değerlendirdi.

Türk futbolunun geriye gitmesinde sadece medyanın payının olmadığını söyleyen Arkan, "Futbolumuzun geriye gittiği yönünde açıklamalar yapılıyor. Eğer böyle bir durum varsa bunda herkesin payı vardır. Bizlere düşen görevin bu sorumluluktan medyayı dışarıda tutmaktır. Medya kendisine iyi malzeme verildiğinde iyi şeyler yansıtacağını söylemek isterim" diye konuştu.

ATALAY: "BÖYLE BİR DURUM BAŞKA MESLEK ÖRGÜTÜNDE YOK"

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, TSYD üyelerinin bir araya gelerek güzel seminer düzenlediklerini, böyle bir durumun başka meslek örgütlerinde olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"TSYD hiçbir ayrım yapmaksızın her görüşten unsurları bir araya getirtip mesleğini tartışabiliyor. Buradan sonuçlar çıkarabiliyor. Rahatlıkla söyleyebilirim ki, böyle bir durum Türkiye'de başka hiçbir meslek örgütünde maalesef yok. Basınımızın sorunlarını dinlemek için çeşitli toplantılar yapılır. TSYD'nin yaptığı seminerler de bu seminerler arasında gerçekten önemli bir seminerdir."

TÜREL: "20 MİLYON TL AYIRDIK"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın turizmin ve tarımın başkenti olduğu kadar sporun da başkenti olmaya aday olduğunu söyledi.

33 bin kişilik stadyumun çalışmalarından da söz eden Türel, "Antalya artık sporun da başkenti olacak. Antalya'nın bugüne kadar 33 bin kişilik bir stadyuma sahip olma hususu gündemdeydi. Araya 5 senelik bir reklam girdi, tamamlanması ertelendi. Önümüzdeki seneye 33 bin kişilik stadyumumuzu tamamlayacağız. Gençlik Spor Bakanlığı desteğiyle 10 bin kişilik bir çok amaçlı spor salonu da yapıyoruz. Ben de futbolun içinde doğup büyüdüm. Kentimizin takımı Antalyaspor'a kamp tesisini de yakın zamanda hediye edeceğiz. 20 milyon TL bütçe ayırdık bu iş için. Antalya'ya milli takımlarımız için de ayrı bir kamp tesisi hazırlamayı düşünüyoruz" dedi.

"TARAFSIZ BASIN ÇOK MÜMKÜN DEĞİL"

Basının özgür ve tarafsız olması konusunda konuşan Başkan Türel, "Tarafsız basın günümüz şartlarında çok mümkün değil. Herkes taraf olabilir ancak burada taraf içerisinde yalan yanlış şeylerin yazılması kabul edilmez. Elbette basının tarafını göstermesinin hiçbir ayıbı, kusuru yok. Ancak taraf olurken yalanın ve yanlışın içinde olması basına gölge düşürür" ifadelerini kullandı.

Seminer açılış konuşmalarının ardından ilk oturumun başlamasıyla devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tsyd 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement