Tsyd Bursa Şubesinden Kınama - Son Dakika
Yerel

Tsyd Bursa Şubesinden Kınama

Bursa Şube Başkanı Öztat, "Gazetecilere, tribün görevlilerine tepki koymanın yolu, şiddete, küfre başvurmak değildir" dedi.

17.04.2014 14:35  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bursa Şube Başkanı İlhan Öztat, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Bursaspor- Galatasaray maçı sırasında basın tribününde yaşanan saldırı ile Sönmez Medya Grubu çalışanlarının Bursaspor tesislerinden çıkarılmasını kınadı.

Öztat, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda gazetecilere yönelik saldırıların arttığını savundu.

Bursaspor'un Galatasaray ile oynadığı kupa müsabakasında basın tribünündeki saldırıyı ve bu sabah Özlüce Tesisleri'nde bir kulüp yöneticisinin gazetecileri engellemesini hatırlatan Öztat, şunları kaydetti:

"Gazetecilere, tribün görevlilerine tepki koymanın yolu, şiddete, küfre başvurmak değildir. Böyle zor günlerde kışkırtıcılığa değil sükunet ve sağduyuya ihtiyaç vardır. Üzücü ve utandırıcı olmanın ötesinde suç oluşturan eylemlerden vazgeçilmelidir. TSYD Bursa Şubesi olarak basın tribününde görev yapan arkadaşımız İsmail Yalvı'ya maç bitiminde yapılan saldırıyı ve Bursasporlu bir yönetici tarafından Medya S Spor Müdürü Süha Gürsoy'a yapılan hakaretleri kınıyoruz. Bunun yanı sıra yine bu sabah yapılan Bursaspor antrenmanını izlemek üzere Özlüce Tesisleri'nde bulunan meslektaşımız Süha Gürsoy ve ekibinin görev yapmasını korumalar aracılığıyla engelleyen ve tesislerden uzaklaştırıp bundan böyle Özlüce'ye alınmayacaklarını deklare eden Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Rıdvan Şen'nin tutumunu da kınıyoruz. Basının haber alma özgürlüğünün engellenmesi söz konusu olmamalıdır, olamaz da. Ne yazık ki geçmişte de olduğu gibi yönetim-taraftar-medya üçgeninde sürekli öfkeli ve saldırgan olmayı kendilerine hak görenler, Bursaspor'un imajına büyük zarar vermektedir. Aynı zamanda toplumsal huzuru bozacak nitelikler de taşımaktadır."

Öztat, zorlu bir dönemden geçen Bursaspor'un, sıkıntılı günleri geride bırakması için bütün kesimlerin daha sakin olması ve sağduyulu davranması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tsyd Bursa Şubesinden Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement