TSYD'den Futbol Oyun Kuralları Paneli - Son Dakika
Güncel

TSYD'den Futbol Oyun Kuralları Paneli

TSYD\'den Futbol Oyun Kuralları Paneli

TSYD Adana Şubesinin, yeni futbol sezonu öncesinde düzenlediği "Futbol oyun kuralları ve MHK kararları" konulu seminer, 5 Ocak Fatih Terim Stadyumunda yapıldı.

27.08.2014 15:10  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi'nin, yeni futbol sezonu öncesinde düzenlediği "Futbol oyun kuralları ve MHK kararları" konulu seminer, 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu 7'inci Bölge Hakem ve Gözlemci Eğitim sorumlusu ve Süper Lig Gözlemcisi Kadir Tozlu'nun değişen oyun kuralları ve MHK kararlarıyla ilgili olarak sezon öncesi spor medyasını bilgilendirdiği seminere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve Şube Müdürleri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, "TSYD olarak futbol oyun kuralları konusunda son değişiklerle ilgili arkadaşlarımızın bilgi sahibi olmaları için bu semineri düzenledik. Spor medyası olarak Türk sporunun sağlıklı bir yapıya kavuşması için böylesine seminerlerle bilgilerimizi tazeliyoruz. Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

SPOR MEDYASINA TEŞEKKÜR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 8 yıldır görevdoe olduğunu belirtirken şunları söyledi:

"Faaliyetlerimizi spor kamuoyuna en iyi şekilde duyuran spor medyasına teşekkür ediyorum. Görevim süresince başta kurum çalışanlarının eğitimi olmak üzere kentimize yeni çağdaş tesisler, sporcu, hakem, antrenör ve kulüp sayısının artırılması, farklı branşlarda milli takımlara yüzlerce sporcu kazandırılmasını sağladık."

SPORCUNUN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Yeni futbol sez onu öncesinde kurallarla ilgili olarak fazla bir değişiklik yapılmadığına dikkat çeken Eğitim Sorumlusu Kadir Tozlu, hakemlerin de bir insan olduğunun düşünülmesini istedi. Hakemlerin de hata yapabileceklerini kaydeden Tozlu, şöyledevam etti:

"Önemli olan hatalarda kasıt olmamalı. Bizler tüm hakemlerimize güveniyoruz. İyi eğitimler alıyorlar. Ama zaman zaman hatalar olabiliyor. Kasıt olmadıktan sonra hatalar yapılabilir. Futbolcular ile iyi diyalog kurulursa maçlar sorunsuz bitebilir. Hakemler sorunsuz bitirmek için çaba harcıyor. Önemli olan da bu. Her takım 90 dakikayı 11 kişi olarak bitirmeli. Kural dışı hareketlere asla izin verilmez. Futbolcular bunları bilerek mücadele ederlerse takımları 90 dakikayı 11'er kişi bitirir. Aksi halde hakem gerekirse 11 futbolcuya da kırmızı kartı gösterir. Hakemin futbolcu sağlığını korumak birinci görevi. Bu asla göz ardı edilmemeli."

Panelin ardından TSYD Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz, katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile birlikte Tozlu'ya şükran plaketi verdi. Tozlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin eğitime büyük önem verdiğine de dikkat çekerken, bu tür seminerlerin sık sık ve değişik illerde de tekrarlanması gerektiğini vurguladı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TSYD'den Futbol Oyun Kuralları Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement