Ttb Merkez Konseyi Başkanı İlhan: Sağlıkçılar Bölgeyi Terk Etmeye Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Ttb Merkez Konseyi Başkanı İlhan: Sağlıkçılar Bölgeyi Terk Etmeye Çalışıyor

Ttb Merkez Konseyi Başkanı İlhan: Sağlıkçılar Bölgeyi Terk Etmeye Çalışıyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık- İş Sendikası'nın içinde bulunduğu 9 sağlık örgütü, hazırladıkları 'Sağlıkçılardan savaşa karşı barış' beyannamesini Diyarbakır'da açıkladı.

31.08.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık- İş Sendikası'nın içinde bulunduğu 9 sağlık örgütü, hazırladıkları 'Sağlıkçılardan savaşa karşı barış' beyannamesini Diyarbakır'da açıkladı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, güvenlik sorunu yaşayan sağlık çalışanlarının bölgeyi terk etmek istediğini belirterek, "Pek çok sağlık çalışanı can güvenliği olmadığı gerekçesiyle bölgeyi terk etmeye çalışıyor" dedi.

Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen, 9 sağlık örgütünün temsilcileri, hazırladıkları 'Sağlıkçılardan savaşa karşı barış' beyannamesini açıkladı. 'Savaşa karşı barışı ölüme karşı yaşamı savunuyoruz', 'Sağlıklı olma hali özgür olma halidir' yazılı pankartları taşıyan ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunan sağlıkçılar adına hazırlanan beyannameyi SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Selma Atabey okudu. Gündemlerinin savaş değil barış olduğunu belirten Atabey, "Bizim gündemimizde savaş değil barış olacak. Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın ve barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu, ağlık ortamında şiddeti yok etmeye çabalarken, ülkemizin bir savaş ve şiddet sarmalına girmesine seyirci kalmayacağız. Toplumsal barışı ince seçim hesaplarına, saray entrikalarına alet etmeye kalkışanlara karşı barış talebinde ısrarcı olacağız. Hedefimizin savaş olmayan bir ülkede kızamıktan, diyabetten, astımdan, hipertansiyondan, kanserden yakınan hastalara şifa bulmak, halkımıza psikososyal hizmetleri sağlamak olacak. Aldığımız eğitimi, akıttığımız teri sizlerin politik hesaplarınıza alet etmemeye yeminli ve hastalarımız için kullanmaya kararlı olduğumuzu, buradan herkese açıklıkla ve kararlılıkla beyan ediyoruz" dedi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI BÖLGEYİ TERK ETMEYE ÇALIŞIYOR'

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan ise sağlıkçılar açısından savaşın ve çatışmanın net olduğunu belirterek, "Savaş, çatışma demek ölüm demektir. İnsanların yüreklerinden derin açıların oluşması demektir. Biz sağlıkçılar olarak savaşa, çatışmaya karşıyız. Böylesi bir ortamda ellerin tetikten çekilmesi gerekirken bakıyoruz çatışma artık sağlık tesislerine kadar ulaşmış durumda. Aile sağlığı merkezlerinden, hastanelerden saldırı haberleri gelmesin. Sağlık çalışanları tehdit edilmesin. Tatvan'da, Silvan'da, Şemdili'de, Yüksekova'da, Cizre'de ve sayamadığım pek çok yerde hastanelere, sağlık tesislerine saldırılar oldu. Pek çok sağlık çalışanı can güvenliği olmadığı gerekçesiyle bölgeyi terk etmeye çalışıyor. Böylesi bir durumu kabul etmemize imkan yok. Bu çatışmalar, savaş bir an durmalıdır. Sorunların demokratik yollarla çözümü için siyasiler sorumluluk almaldır. Bir an evvel çözüm yoluna gitmelidirler. Kardeş kanın dökülmesinden vazgeçilmelidir" diye konuştu.

'BU SAVAŞIN İKİ TARAFI VAR'

DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, "Bu ülkede yürütülen bu savaşın iki tarafı var. Bu savaşın bir tarafında diktatör heveslisi, her türlü baskı, yağma, talan politikalarının uygulayıcısı IŞİD başta olmak üzere tüm cihatcı çetelerin baş destekcisi savaş çığırganı Tayyip Erdoğan ve onun çetesi, iktidarı var. Bu savaşın bir tarafında ise bizler varız. Bizler bu savaşta tarafız. Bizler bu savaşta barıştan, demokrasiden yana tarafız" dedi.

Açıklama sonrası sağlık emekçileri Silvan İlçesi'ne gitti.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ttb Merkez Konseyi Başkanı İlhan: Sağlıkçılar Bölgeyi Terk Etmeye Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement