Ttk'dan Kömür Yıkama ve Katı Atıkların Yayılması İhalesi - Son Dakika
Ekonomi

Ttk'dan Kömür Yıkama ve Katı Atıkların Yayılması İhalesi

Karadon Müessese Müdürlüğü, maden ocaklarında üretilen kömürlerin yıkanması, katı atıkların nakli ve yayılmasına yönelik ihale yapılacak.

27.03.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocaklarında üretilen kömürlerin yıkanması, katı atıkların nakli ve yayılmasına yönelik ihale yapılacak.

Karadon maden ocaklarında üretilen çeşitli boyutlardaki tüvenan (zenginleştirme işlemine tabi tutulmamış maden) kömürlerinin Çatalağzı Lavuarı ünite ve altyapılardan da yararlanılarak kurulu bulunan lavuarda yıkattırılması, katı atıkların nakli ve yayılması gibi hizmetleri kapsayan ihaleye ilişkin teklifler, 16 Haziran'a kadar kabul edilecek.

Lavuarda yıkanacak kömür miktarının günde 2 bin 500 ton olduğu ifade edilen ihale şartnamesine göre, şist (kömürle karışık bütün moloz maddelerinin bilimsel adı) döküm sahasına atılacak ocak taşı ve şist miktarı günlük ortalama bin ton olacak.

Tüvenan kömürlerinin kömür silolarından, ocak taşlarının ise taş silosundan yükleniciye teslim edileceği vurgulanan şartnamede, faaliyetleri sırasında her türlü iş güvenliği tedbirlerini yüklenici firma alacak.

Yüklenici, tesis işletme faaliyetlerini kurumun üretim çalışmalarını aksatmayacak şekilde yürütecek. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ttk'dan Kömür Yıkama ve Katı Atıkların Yayılması İhalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement