Ttk Maden Ocağında Yangın - Son Dakika
Güncel

Ttk Maden Ocağında Yangın

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında çıkan yangın nedeniyle üretime ara verildi TTK Amasra Müessese Müdürü Erbay: “Üretim hazırlığı yaptığımız yolda yaşanan ve kömür kızışması olarak tabir ettiğimiz bölgeye köpük enjekte ediyoruz”

25.08.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında çıkan yangın nedeniyle üretime ara verildi.

Amasra Müessese Müdürü Ejder Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden ocağının eksi 250 kotundaki hazırlık yolunda karbonmonoksit salınımı nedeniyle yangın çıktığını söyledi.

Üretim yapılmadığı sırada çıkan yangının havayla temasını keserek sönmesi için galerinin köpük ve kil karışımı beton malzemeyle kapatıldığını ve yoldaki çalışmanın durdurulduğunu aktaran Erbay, şöyle konuştu:

"Yangının ilk çıktığı zaman karbonmonoksit gazı değeri yüksekti. Aldığımız tedbirlerle bu değeri düşürdük. TTK, yangın konusunda en birikimli kurum. Çalışanlarımızın hepsi eğitimden geçen ve bu tür olayla karşılaşıldığında ne yapacaklarını bilen donanımlı kişiler. Ocakta 24 saat sürekli gerekli ölçüm yapılıyor, numune alınıyor. Üretimimiz, tam güvenlik içinde yapılır. 'Bizde şansa bırakmak' diye bir şey olmaz. O nedenle de tedbir amacıyla hiçbir riske girmeden üretimimize ara verdik."

Kömürün içten yanmasıyla çıkan yangın nedeniyle tehlikeli durum yaşanmadığını, kısmi alanda olduğunu aktaran Erbay, "Yangın tehlikesini önlememiz ve tekrar üretime başlayabilmemiz için oksijeni tamamen yok etmemiz gerekiyor. Bunun için kapattığımız bölüme basınçlı köpük enjekte ediyoruz. Oksijen değerlerini izleyip karbonmonoksit gazının tamamen yok olduğunu gördüğümüzde üretime başlayacağız. Tabii bunun için süre vermek çok zor ama 'en kısa zamanda' diyoruz. Şu anda kurumumuzda güvenlik açısından her türlü tedbir alınmıştır" ifadesini kullandı.

Maden işçilerinden Güray Polat da sabah saatlerinde ocakta problem olduğu ve üretimin durdurulduğuna dair SMS aldıklarını ve ocağa girmediklerini anlattı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ttk Maden Ocağında Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement