Ttnet'in "İnternetle Hayat Kolay" Projesine Global Sabre Ödülü - Son Dakika
Güncel

Ttnet'in "İnternetle Hayat Kolay" Projesine Global Sabre Ödülü

TTNET'in, 35 yaş üstü yetişkinleri internet okuryazarı haline getirmeyi hedefleyen "İnternetle Hayat Kolay" projesi, Global Sabre ödülüne Türkiye'den layık görülen tek proje oldu.

06.11.2014 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TTNET'in, 35 yaş üstü yetişkinleri internet okuryazarı haline getirmeyi hedefleyen "İnternetle Hayat Kolay" projesi, Global Sabre ödülüne Türkiye'den layık görülen tek proje oldu.

TTNET'ten yapılan açıklamaya göre, TTNET, ülke kalkınmasına destek olmak amacıyla hayata geçirdiği ve kalkınmada öncelikli 20 ilde 35 yaş üstü yetişkinleri internet okuryazarı haline getirmeyi hedefleyen projesi İnternetle Hayat Kolay ile Global Sabre ödülünü kazandı. İnternetle Hayat Kolay, bu ödülle dünyanın en iyi 50 projesi arasına Türkiye'den seçilen tek proje oldu.

TTNET'in, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği "İnternetle Hayat Kolay" sosyal sorumluluk projesiyle, kalkınmada öncelikli 20 ilde, daha önce internetin sunduğu olanaklardan faydalanmamış 35 yaş üstü, çoğu kadın yaklaşık 30 bin kişiye internet öğretilmesi hedefleniyor.

Gönüllü 123 gencin görev aldığı projede katılımcılara internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı gibi konularda eğitimler veriliyor. Proje kalkınmada öncelikli ve internet penetrasyonu düşük olan Amasya Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kahramanmaraş, Karaman, Manisa, Mardin, Mersin, Ordu, Şanlıurfa, Şırnak ve Yozgat illerinde gerçekleştiriliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ttnet'in 'İnternetle Hayat Kolay' Projesine Global Sabre Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement