Tualler Yetenekli Parmaklarla Hayat Buluyor - Son Dakika
Yerel

Tualler Yetenekli Parmaklarla Hayat Buluyor

Tualler Yetenekli Parmaklarla Hayat Buluyor

Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nde verilen ‘Resim Kursları’ yetişkinler için bir hobi merkezi, öğrenciler için ise hazırlık kursu özelliğini taşıyor.

24.02.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri'nde verilen 'Resim Kursları' yetişkinler için bir hobi merkezi, öğrenciler için ise hazırlık kursu özelliğini taşıyor.

Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri'nde 68 branşta 800'e yakın kurs veriliyor. Geniş bir yelpazede verilen kurslar arasında resim kursları ilgi görüyor. Hobi amaçlı yetişkinler, üniversiteye hazırlanan gençler ve talep doğrultusunda çocuklara yönelik verilen kurslarda teknik ve pratik bilgiler edinen kursiyerler yeteneklerini geliştiriyor. Her kursiyerle birebir ilgilenen lisans mezunu uzman eğitmenler kursiyerlerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirme yapıyor. Üniversitelerin Güzel Sanatlar bölümlerinde eğitim almak isteyen öğrencilerin sınavlarda başarı sağlayabilmeleri için gerekli olan teknik ve uygulama bilgilerini veren eğitmenler, Güzel Sanatlar alanında farklı disiplinleri ve değişik üslupları kursiyerlere aktarıyor. Şuan Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve Engelli Koordinasyon Merkezi'nde ücretsiz verilen kurslar talep doğrultusunda diğer kültür evlerinde de hizmete açılacak.

"BEKLENTİLERİN ÜSTÜNDE BİR İLGİ"

Kültür Evleri'nin Yüreğir halkı tarafından beklentilerin üstünde bir ilgiyle karşılandığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, meslek edindirme çalışmaları ile beraber hobi amaçlı ve öğrencilere yönelik resim kurslarının da devam ettiğini söyledi. Yeteneksiz insan olmadığını dile getiren Başkan Çelikcan, "Her insanın mutlaka bir yeteneği vardır. Önemli olan o yeteneği keşfetmek ve bu doğrultuda gelişimini sürdürmektir. Kültür Evlerimizde yetişkinlere yönelik hobi amaçlı resim kursları da açtık. Güzel sanatlar akademilerine hazırlanan öğrencilerimizde bu kurslardan faydalanıyor. Sınav maratonlarında buralardan edindiği teknik ve pratik bilgiler onlara hedeflerinde önemli ivme kazandırıyor. Talep doğrultusunda çocuklar için de kurslar açabiliriz. Sanatla beslenen toplumlar sorunlarını sevgiyle, barışla çözerler" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tualler Yetenekli Parmaklarla Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement