TUBİM Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

TUBİM Binası Hizmete Açıldı

TUBİM Binası Hizmete Açıldı

Antalya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde hizmet veren TUBİM'in il temas noktası hizmete açıldı.

19.06.2014 17:47  Güncelleme: 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde hizmet veren Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) il temas noktası hizmete açıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yanındaki alana Muratpaşa Belediyesi'nin desteğiyle yapılan merkez, törenle açıldı. Törene Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve davetliler katıldı.

Madde bağımlılığıyla mücadelede ekonomik giderin yanı sıra, sosyal çalışmanın da önemine vurgu yapan Başkan Ümit Uysal, başta aileler olmak üzere çevredekilerin sorumluluklarını yerine getirmesi, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin gençlere yönelik spor, sanat, kültür ve ekonomi alanlarında fırsatlar sunması gerektiğinin altını çizdi. 2009 yılından bu yana çok sayıda çalışma yapan TUBİM Antalya İl Temas noktasının 12 bin 850 kişiye madde bağımlılığı eğitim ve narkotik bilinçlendirme eğitimi verdiğini belirten İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ise başvuruda bulunan 166 madde bağımlısının tedavilerini sağladıklarını, geçtiğimiz yıl 350 aileye bu konuda eğitim verdiklerini açıkladı.

Vali Sebahattin Öztürk ise madde bağımlılığının tüm kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin ortak sorumluluğu altında olduğunu belirterek, 'Geçliğimizi ve çocuklarımızı bu illetten kurtarabilmenin yolu el birliğiyle bu meseleye el atmaktan geçiyor. Bu konu sadece polis tedbirleriyle önlenebilecek mesele değildir. Polis, sağlık teşkilatı, belediyelerimiz kısaca her kesimin bu meseleyi kendi meseleleri ve sorunları olarak ele almaları lazım. Bu sorunu giderebilme adına kurumlarımızı oluşturmaya çalışıyoruz" diyerek, binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

TUBİM merkezinde bağımlılıktan kurtularak yeni bir hayata başlayan gençlerin sahne aldığı kısa tiyatro oyunuyla devam eden programda Vali Öztürk, binanın yapımına katkıda bulunan Muratpaşa Belediyesi eski Başkanı Süleyman Evcilmen, yeni Başkan Ümit Uysal ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'a plaket verdi.

Program binanın açılışı ve protokolun bina hakkında bilgi almasının ardından kokteylle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TUBİM Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement