Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması - Son Dakika
Güncel

Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

Yarışmada sosyoloji alanında "Gelincik Projesi" ile birinci olan lise öğrencileri Buse Özge Çiçek ve Gülcihan Aydın, Tokat Valisi Taşkesen'i ziyaret etti.

16.05.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen "45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda sosyoloji alanında "Gelincik Projesi" ile birinci olan lise öğrencileri Buse Özge Çiçek ve Gülcihan Aydın, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'i ziyaret etti.

Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Çiçek ve Aydın ile çocukların öğretmenlerini makamında kabul eden Taşkesen, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi konusuna dikkati çekmek amacıyla hazırlanan "Gelincik Projesi"nin önemli bir sorunu gündeme getirdiğini belirten Taşkesen, "çocuk gelinler"in sadece Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgesinin sorunu olmadığını dile getirerek, "Memleketin birçok bölgesinde buna benzer sorunlar var. Arkadaşlar da çok güncel konuda, kanayan yaramız olan çocuk gelinlerle ilgili Gelincik Projesi ile birinci olmuş, tebrik ediyorum. Projemizin içeriğinin, inşallah kanayan yaramızı bir nebze olsun durduracağına olan inancımla katkıların devamını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Buse Özge Çiçek ise kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesi sorununa dikkati çekmek amacıyla projelerinde bu konuyu ele aldıklarını belirterek, "Erken yaşta evliliklerin sebeplerini inceledik ve çözüm önerilerinde bulunduk. Samsun bölge finallerinde 10 bin 461 proje arasından birinci olarak Ankara'ya gittik. Ankara'da 212 proje arasından birinci seçildik" dedi.

Aydın ise bu proje için bir yıl boyunca çalıştıklarını ifade ederek, "Çalışmamız, Erbaa ve Türkiye'de çocuk gelin olmaya giden yolda etkili olan sebepleri ortaya koyarak, çocuk yaşlarda yapılan evliliklerin önlenmesine yönelik mücadeleye katkıda bulunmayı amaçlamaktadır" diye konuştu.

Proje kapsamında 150 kişiyle anket yaptıklarını dile getiren Aydın, "Erken yaşta evlenmelerin sebepleri arasında geçim sıkıntısını ve eğitim seviyesinin düşük olduğunu tespit ettik" dedi.

Aydın, kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesini önlemek için adli cezaların artırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement