Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması - Son Dakika
Yerel

Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması

Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması

TÜBİTAK tarafından bu yıl 45’incisi düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Finali’nde dereceye girenlere ödülleri verildi.

20.03.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK tarafından bu yıl 45'incisi düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Finali'nde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 45'incisi düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Samsun, Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop ve Tokat illerini kapsayan Samsun Bölge Yarışması'na katılan bin 9 projeden 100'ü ilk olarak 17-20 Mart tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimler Fakültesi'nde (BESYO) sergilendi. Ardından yapılan yarışmada 36 proje dereceye girmeye hak kazandı.

OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Kamil Işık, "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması online başvuru ve ön değerlendirme, bölge sergisi ve Ankara final yarışması olarak 3 aşamadan oluşmaktadır. Ülkemiz genelinde TÜBİTAK-BİDEB'in web adresinden, 'online başvuru' olarak 12 bölge merkezine bu yıl toplam 10 bin 418 proje başvurusu yapılmıştır. Samsun bölgesini oluşturan Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerindeki ortaöğretim okullarımızdan, 2014 yılı yarışma dallarına toplam proje başvuru sayısı bin 9 olarak gerçekleşmiştir. Bu projelerden sizin projenizin de içerisinde yer aldığı toplam 100 proje bölge sergisine davet edilmiştir. Samsun bölgemizi temsilen 5 - 9 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara'da yapılarak olan final yarışmasına gönderilmek üzere TÜBİTAK tarafından bildirilen kontenjana göre 18 adet birinci, 9 adet ikinci ve 9 adet de üçüncü proje seçimi yapılmıştır. Projelerde birinciye 500, ikinciye 400, üçüncüye ise 300 TL ödül verilecek" dedi.

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise, "Neden 21. yüzyılın Einstein'i bu salondan çıkmasın. İşte bu projeler bunların öncüsü olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ödül töreni öncesi 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması'nda Samsun bölgede en fazla proje başvurusu yapan Samsun Anadolu Lisesi ile en fazla projeye danışman olarak katılan Murat Yıldız'a teşekkür belgeleri verildi.

Ardından bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarındaki 100 projeden 18 adet birinci, 9 adet ikinci ve 9 adet üçüncü olan projelere ödülleri verildi. Salonda isimleri okunan öğrenciler sevinçlerini öğretmen ve arkadaşlarıyla paylaştılar.

NESLİŞAH ASLAN'A BİR ÖDÜLDE TÜBİTAK'TAN

Ayrıca İtalya'da düzenlenen 10. Uluslararası Castello Di Duino Şiir ve Tiyatro Yarışması'nda en büyük ödül olan İtalya Cumhurbaşkanlığı madalyasını kazanan ve 23 Mart tarihinde YGS nedeniyle ödülünü almaya gidemeyecek olan Neslişah Aslan da sosyoloji dalında 'Namus Kavramının Kadın Üzerindeki Kelebek Etkisi' adlı eseri ile birinci oldu.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2014 yılı TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrenciler Arası Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Finali ödül törenine ayrıca OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hakan Leblebicioğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement