Tübitak Başkanlığına Yeni Atama - Son Dakika
Ekonomi

Tübitak Başkanlığına Yeni Atama

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına, vekaleten Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik getirildi.

11.04.2015 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına, vekaleten Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik getirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TÜBİTAK başkanlığına, yeni atama yapılana kadar Bilim Kurulu üyesi de olan Başkan Yardımcısı Çelik görevlendirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dün, Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla TÜBİTAK Başkanlığı görevinden ayrıldığını bildirmişti.

Mehmet Çelik kimdir?

Mehmet Çelik, 22 Mayıs 1965'te doğdu. Konya Teknik Lisesi Makina Bölümü'nden mezun olan Çelik, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora derecesini aldı.

ABD Ohio State Üniversitesinde ziyaretçi bilim adamı olarak araştırmalarda bulunan Çelik, Kara Harp Okulunda Makine Bölümü dersleri verdi. ASELSAN MST/REHİS gurubunda Kıdemli Tasarım Lideri ve Mekanik Analiz-Test Birimi yöneticisi olarak çalışan Çelik, NATO-RTO kapsamında "Applied Vehicle Technology" ve "Sensors and Electronics Technology" çalışma gruplarında kurul üyesi olarak görev yaptı.

KTO Karatay Üniversitesine 2010 yılında Prof. Dr. olarak ataması yapıldıktan sonra Mekatronik ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı, Bologna Eşgüdüm Komisyon Başkanı, Dekan Yardımcısı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili olarak görev yapan Çelik, KOSGEB, "Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı" kapsamında Proje Değerlendirme Kurulu Üyeliği, Akademik Jüri Üyelikleri, TÜBİTAK projelerinde ve kongrelerde hakemlikler yaptı.

Halen KTO Karatay Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Çelik, 7 Şubat 2015 tarihinden itibaren TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tübitak Başkanlığına Yeni Atama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
    15:14 Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.

  • Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı
    15:12 Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı

    Corendon Turizm Grubu, Alanya için planladığı operasyonları düzenlediği toplantıda paylaştı. Grup, 2024 sezonunda Alanya'ya 120 binden fazla koltuk arzı sunacak.

  • Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor
    15:08 Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor

    Çin'in önde gelen sanayi şirketleri, karlarındaki daimi artış sayesinde iş olanakları konusunda iyimserliğini koruyor. İmalat sektöründeki özel yatırımların bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11,9 arttığı belirtilirken, şirketlerin yüzde 76'sının sanayi üretimlerinin bu yılın ikinci çeyreğinde büyümesini ya da sabit kalmasını beklediği ifade edildi. Büyük sanayi işletmelerinin sayısının da arttığı ve karlarının yükseldiği açıklandı.

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.


Advertisement