Tübitak ile Kepez Belediyesi, Bilim Merkezi Ön Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Tübitak ile Kepez Belediyesi, Bilim Merkezi Ön Protokolü İmzaladı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Kepez Belediyesi arasında, bilim merkezi ön protokolü imzalandı.

06.09.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Kepez Belediyesi arasında, bilim merkezi ön protokolü imzalandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, Kepez'e bilim merkezi kurulması amacıyla TÜBİTAK ile ön protokol imzaladıklarını bildirdi.

Tütüncü, bilim merkezinin kurulması için Bursa, Eskişehir ve Kocaeli'ndeki bilim merkezlerinde teknik incelemelerde bulunduklarını, daha sonra ise TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Engin ve beraberindeki heyeti Kepez'e davet ettiklerini belirtti.

Akdeniz bölgesindeki ilk bilim merkezinin Kepez'e kazandırılacağını ifade eden Tütüncü, "TÜBİTAK'ın işbirliği ile Dokuma'da 10 bin metrekare kapalı alana sahip bir bilim merkezi kazandırma girişimlerimiz netice verdi. TÜBİTAK ile Dokuma alanına bilim merkezi yapılmasıyla alakalı ön protokolü imzaladık" dedi.

Bilim merkezinin sadece Kepezli çocuklara değil, Antalya ve diğer komşu illerdeki öğrencilerin hizmetinde olacağının altını çizen Tütüncü, nihai protokolün imzalanmasının ardından ise bilim merkezinin yapımına başlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tübitak ile Kepez Belediyesi, Bilim Merkezi Ön Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement