Tüccarlardan Erdemir'e Tabutlu Protesto - Son Dakika
Güncel

Tüccarlardan Erdemir'e Tabutlu Protesto

Ataşehir’de bulunan Erdemir Grubu’nun önünde toplanan bir grup, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’nın izlediği politikaları protesto etti.

20.06.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eylemciler, yanlarında getirdikleri tabutu ve ellerindeki pankartları işyerinin bahçesine attı.Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile çalışan tüccar, nakliyeci ve sanayiciler, Ataşehir’de bulunan Erdemir Grubu’nun önünde gelerek Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’nın izlediği politikaları protesto etti. “Ortalama fiyat dediniz ortadan kayboldunuz” yazılı pankart taşıyan grup sloganlar attı. ‘Oyak’tan önce ve Oyak’tan sonra’ yazılı Ereğli karnesi hazırlayan grup, basın açıklamalarının ardından yanlarında getirdikleri tabutu ve ellerindeki pankartları Erdemir Grubu’nun bahçesine attı.

Burada bir açıklama yapan Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Niyazi Özcan,

Ereğli’de yaşanan iflasları protesto ettiklerini belirterek, “Öncelikle buradaki eylemimizin nedeni 2006 yılında özelleştirilen Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın devredilmesinden sonra Ereğli’de yaşanan çöküntü ve iflaslardır. Ereğli’de 25 yılda toplam 11 sac tüccarı işini bırakmış iflas etmişken, 2006 yılından geldiğimiz güne kadar 600 tüccar iflas etti” dedi.

Yaşanan durumun Erdemir Yönetim Kurulu’nun keyfi davranışlarından kaynaklandığını ileri süren Özcan “Ereğli’deki tüccara uyguladığı fiyat politikalarının dışında başka müşterilere daha farklı politika izlediler. Ortak fiyat politikası dediler ortadan kayboldular” şeklinde konuştu.

Eylem yapan tüccarlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

MUSTAFA ESEN

Tüccarlardan Erdemir\'e Tabutlu Protesto
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tüccarlardan Erdemir'e Tabutlu Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement