Tüfad Trabzon Şube Başkanı Balaban Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tüfad Trabzon Şube Başkanı Balaban Açıklaması

Tüfad Trabzon Şube Başkanı Balaban Açıklaması

"Trabzonspor'da sıradan yabancı antrenör ve futbolculara sıcak bakmıyoruz"

18.11.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, "Trabzon spor'da sıradan yabancı antrenör ve futbolculara sıcak bakmıyoruz" dedi.

Trabzon amatör takım antrenörleriyle bilgilendirme toplantısında bir araya gelen Balaban, antrenörlerin sıkıntılarıyla ilgili gerekenleri Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) her zaman dile getirdiklerini söyledi.

Balaban, amatör liglerin 4. haftasına kadar antrenör zorunluluğu olmayan bir anlayışın kabul edilemeyeceğini TFF milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesine anlattıklarını belirterek, "Son 2 yılda bu kurul en az 8 kez toplanması gerekirken 2 kez toplandı. Bir çok konuda çözüm bulamayınca ve yılda 2 kez toplanan bir kurulda olmamamız gerektiği kanaati ile TFF amatör iller kurulu üyeliğimden istifa kararımı genel merkeze sundum" dedi.

Trabzon'un futbol kenti olduğunu vurgulayan Balaban, kentte tesisleşme açısından Mehmet Atalay ve Haluk Ulusoy'dan sonra Trabzon'a herhangi bir yatırımın yapılmadığını belirtti.

Balaban, Trabzospor'da sıradan yabancı antrenör ve futbolculara sıcak bakmadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 30 yıldır bu yönde yapılanmaların hatalı olduğunu Trabzonspor'un her yönetimine ilettik. Yüzde 90'ı Trabzonluların oluşturduğu kadro 1974 ile 1984 tarihleri arası geçen 10 yıla 6 lig şampiyonluğu, 4 lig ikinciliği ve sayısız kupa kazandırdı. Bu konuda en doğru adımlar İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi tarafından atıldı. Göreve gelirken vadettikleri öze dönüş, kendi değerine sahip çıkıp bununla beraber kulübün üzerindeki borç yükünü azaltmak için harekete geçti. Avrupa'da başarı geldi ancak bu yıl yabancıya yöneliş oldu. Bu konuda sadece başkanları ve yöneticileri suçlamamak gerek. Taraftar ve bazı spor yazarlarının da bu yabancı hayranlığını desteklediğini görüyoruz." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tüfad Trabzon Şube Başkanı Balaban Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement