Tufan: "Din Görevlileri Seçimlerde Vakur Duruşunu Gösterdi" - Son Dakika
Yerel

Tufan: "Din Görevlileri Seçimlerde Vakur Duruşunu Gösterdi"

Tufan: "Din Görevlileri Seçimlerde Vakur Duruşunu Gösterdi"

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, “Din görevlileri, seçimlerde izin kullanma yasağı olmadan da, erdemli duruşunu kısır çekişmelere girmeyerek herkese gösterdi” dedi.

04.04.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, "Din görevlileri, seçimlerde izin kullanma yasağı olmadan da, erdemli duruşunu kısır çekişmelere girmeyerek herkese gösterdi" dedi.

30 Mart Yerel Seçimlerinin yurdun dört bir yanında hararetli ve çekişmeli fakat sağduyunun hakim olduğu bir ortamda geçtiğini belirten DİVA-SEN İl Temsilcisi Necmettin Tufan, "Sağduyu hakim oldu diyorum, çünkü seçim sürecinde söylenmemesi gereken sözlerde dahil her şey söylendi. Hem memleketin hem de halkın güvenliğini tehdit edecek akla gelebilecek çirkinliklerin hepsi yapıldı. Bütün ayak oyunları oynandı, hokkabazlar tüm hünerlerini sergilediler. Akla ziyan ittifaklar oluştu, birliktelikler sağlandı. Suni oluşumun aktörleri birbirinin kirli çamaşırlarını toparlayarak küflü çekmecelerine (şimdilik) kaldırdılar. Acitasyon, provokasyon, manipülasyon aklın sınırlarını zorladı. 'Yok artık' dedirtecek onlarca olay yaşandı. Şeytani zihniyetlerin oluşturduğu, haysiyet cellatlarının kokuşturduğu, ablak yüzlü ifritlerin çatıştırdığı yüzlerce varsayım algı kirliliğini, o da toplumsal kutuplaşmaları ortaya çıkardı. Aklı selimin hakim olması gereken böyle bir ortamda, ne yazık ki bozguncuların değirmenine su taşıyan 'hortumcular' hiçte az değildi. Bununla beraber topluma itidal telkin eden, yarınki birlikteliğimize halel gelmemesi için dikkatli davranılmasını telkin eden kurum ve şahıslar da tabii ki yok değildi" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurumsal olarak, din görevlilerin de ferden ferde sükunet ve suhulet noktasında görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini kaydeden Tufan, "Toplumumuzun çimentosu olan Diyanet çalışanları bütün seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de siyasi tercihlerini sadece oylarını kullanmak suretiyle sandığa yansıtmışlardır. Siyasi çalkantıların içinde yer almamışlar, siyasi söylemde bulunmamışlardır. Tarafsız olmaları siyasi çizgilerinin olmadığı anlamına gelmemelidir. 30 Mart öncesi çirkince oluşturulmak istenen toplum mühendisliği Diyanet camiasınca çok önceden sezilmiş, önceki seçimlerde haksızca uygulanan 'Seçim sürecinde, İmam-hatip ve Müezzin-Kayyımların izinlerinin kaldırılması' tuhaflığının bu seçimde uygulanmaması kamuoyuna göstermiştir ki; şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun Diyanet çalışanları kurumsal vakarına asla toz kondurmayacaktır. Güven duygusunun zedelenmesi hem toplumsal hem de kurumsal başarıyı engellemektedir. Seçimler bitti. Din görevlileri, seçimlerde izin kullanma yasağı olmadan da, erdemli duruşunu kısır çekişmelere girmeyerek herkese gösterdi" şeklinde konuştu.

DİVA-SEN olarak çalkantılı seçim sürecinde sağduyulu davranan tüm görevlileri kutlayan Tufan, sözlerini şöyle tamamladı: "Başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere toplumu teskin eden kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerini kutluyoruz. Seçilenlere hayırlı olması dileğiyle toplumun yararına olan işlerinde başarılar diliyoruz. Halkımızın ve hükümetimizin, Allah yar ve yardımcısı olsun" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tufan: 'Din Görevlileri Seçimlerde Vakur Duruşunu Gösterdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement