Tüfekle Vurulan Kedi Telef Oldu - Son Dakika
Güncel

Tüfekle Vurulan Kedi Telef Oldu

Tüfekle Vurulan Kedi Telef Oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir sokak kedisi, kimin açtığı belirsiz ateş sonucu av tüfeğiyle telef edildi.

20.12.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir sokak kedisi, kimin açtığı belirsiz ateş sonucu av tüfeğiyle telef edildi. Vücudundan 19 saçma çıkan kedi, hayvan severlerde üzüntü yarattı. Tepki gösteren vatandaşlar, suçlunun bir an önce yakalanarak ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Yokuşbaşı Mahallesi İbrahim Gökbel Caddesi'nde dün saat 17.30 sıralarında silah sesi duyan vatandaşlar, evlerinden dışarıya çıktıklarında can çekişen bir sokak kedisini fark etti. Durum polise bildirilirken, telef olan kedi mahalle sakini Şükrü Saim Yücel tarafından poşete koydu. İhbar üzerine gelen polis, vatandaşların bilgisine başvurup kediye kimin ateş ettiğini araştırmaya başladı. Veterinere götürülen kedinin vücudundan 19 saçma çıktığı açıklandı. Kedinin av tüfeğiyle öldürüldüğünü öğrenen hayvan severler, tepki gösterdi.

KANUNLAR YETERSİZ AÇIKLAMASI

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Fusun Uslu, "İnsanların içindeki vahşeti anlayamıyoruz. Bu tür insanların hem ceza alması hem de ruhsal yönden tedavi olması gerekiyor. Bu vahşetin tedavi edilmesi gerekir. Bir kedi ne yapmış olabilir ki. Çok kızdırdıysa su atıp kovalarsın. Bu konuda kanunlarımızın yetersizliğini her zaman vurguluyorum. Hayvana yönelik şiddet mutlaka kabahatler kapsamından çıkıp suç kapsamına alınması lazım. Yasal olarak üzerimize düşen neyse yapacağız" dedi.

19 SAÇMA İSABET ETMİŞ

Veteriner Hekim Erkan Sözbilen, kedinin çekilen röntgeninde tespit etikleri saçma izlerini gösterdi. Sözbilen, "Bize geldiğinde vücudu sıcaktı ve yeni ölmüştü. 19 tane saçma tespit ettik. Vurulma sonucu bir ölüm gözüküyor" diye konuştu. Olayın yaşandığı mahallenin muhtarı Ahmet Dalaman, kedi ve köpekten rahatsız olanların olduğunu ve zaman zaman zehirlemelerin yaşandığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüfekle Vurulan Kedi Telef Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement