Tüfenkci İki Müjde Verdi - Son Dakika
Yerel

Tüfenkci İki Müjde Verdi

Tüfenkci İki Müjde Verdi

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Eski İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, ANESİAD’ı ziyareti esnasında iki önemli mesaj verdi.

05.02.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Eski İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, ANESİAD'ı ziyareti esnasında iki önemli mesaj verdi.

Tüfenkci, 2015 genel seçim çalışmaları kapsamında Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) Malatya Şubesini ziyaret etti. ANESİAD'ın kurulduğu günden buyana güzel çalışmalara imza attığını dile getiren Tüfenkci, "Helal kazanç ve adil bölüşüm çerçevesinde, medeniyet tasavvuru içerisinde faaliyet gösteren ANESİAD'ı kurulduğundan beri takdirle izliyoruz. Özellikle küçük esnaf ve iş adamlarımızın birleşerek, bir güç oluşturma noktasındaki gayretleri de her şeyin üzerinde" dedi.

Malatya'nın yatırım noktasında önceliği ele alması adına özellikle yatırımcıya arsa üretilmesi gerektiğini kaydeden Tüfenkci, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa üretmekle ilgili kamulaştırma çalışmalarına hız verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

"YENİ ADLİYE BİNASININ PROJE İHALESİ YAPILDI"

Tüfenkci, yeni adliye binasının proje ihalesinin yapıldığını ifade ederek, "Malatya'ya yeni bir adliye kazandırma yolunda proje ihalesi Çarşamba günü yapıldı. Beylerderesi Viyadüğü'nün başındaki daha önce bir kısmı Özel İdare'den alınan 30 dönümlük alan içerisinde Malatya'ya yeni bir adliye binasını da kazandırmış olacağız. Bununla ilgili proje ihalesi Çarşamba günü sonuçlandı. Adliye'yi oraya götürünce, Organize Sanayi Malatya'ya bir adım daha yaklaşmış oluyor" diye konuştu.

"GENEL SAĞLIK SİGORTASINDAN FAYDALANABİLECEKLER"

Bağ-Kur borcu olanlara ilişkin yapılacak olan düzenlemeyle ilgili de bilgi veren Tüfenkci, "Küçük esnafımızı bir milyonun üzerindeki Bağ-Kur'luyu ilgilendiren önemli bir yasa tasarısı, torba yasa içerisine girdi. Burada özellikle Bağ-Kur borcu olup da, yatıramayan geniş bir kesim vardı. Onlar Bağ-Kur borçlarını yatıramadıkları içinde sağlık hizmetlerinden faydalanamıyorlardı. Yeni yasayla birlikte dondurma imkanı getirildi. 12 aylık ve üzeri borcu olan arkadaşlarımız, o borçlarını sildirerek, daha ileri zamanlarda durumları iyi olduğunda, tekrar borçlanma imkanı da saklı olmak üzere genel sağlık sigortasından faydalanabilecekler. Yine Başbakanımızın müjdelediği, emekli olup da işyeri açan geniş bir kesim vardı. Onlar da sürekli yüzde 15'lik bir prim kesintisinden şikayetçilerdi. Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde yeni bir düzenleme yapılarak, ya prim oranları düşürülecek ya da tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik çalışma da komisyonda" şeklinde konuştu.

ANESİAD Malatya Şube Başkanı Resul Kocamaz ise, Avukat Bülent Tüfenkci'ye çıktığı yeni yolda başarılar diledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüfenkci İki Müjde Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement