Tüfenkci: "Sen Yargıyı Tanımazsan, Yargı Sana Ne Olduğunu Tanıtır" - Son Dakika
Güncel

Tüfenkci: "Sen Yargıyı Tanımazsan, Yargı Sana Ne Olduğunu Tanıtır"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yapılan operasyonlarla ilgili, "Sen o şekilde yargıyı tanımazsan, yargı bugün sana ne olduğunu tanıtır.

05.11.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yapılan operasyonlarla ilgili, "Sen o şekilde yargıyı tanımazsan, yargı bugün sana ne olduğunu tanıtır. Artık bu siyasi bir konu da değil. Bu yargıya intikal etmiş, yargı kendi mecrası içerisinde bu işi çözer" dedi.

Bakan Tüfenkci, kentteki bir otelde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler 6. Bölge Toplantısı'nda, Türkiye'de AK Parti'yle birlikte yerel yönetim anlayışının değiştiğini kaydetti.

Büyük bütçeleri yerel yönetimlere ayrıldıklarını ancak az paralarla da belediyelerin güzel işler yaptığını belirten Tüfenkci, hükumetin AK Partili olsun olmasın tüm belediyelere eşit dağılım yaptığını vurguladı.

Belediyelerin gönüllere dokunması gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da yerel yönetimlerde görev yaptığını, siyasete oradan başladıklarını hatırlattı.

Tüfenkci, kendilerinin ve belediyelerin halkın oylarıyla bulundukları makamlara geldiklerini ve yine kullanılacak oylarla buralardan gideceklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Ama biz hukuka da saygılıyız, demokrasiye de saygılıyız. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan da onur ve övünç duyuyoruz. Şimdi bir tartışma var, milletvekilleri tutuklanır mı? Bu meclis, CHP'nin de MHP'nin de oylarıyla AK Parti'nin oylarıyla da bir anayasa değişikliği yaptı, dokunulmazlıkları kaldırdı. Yeterli çoğunlukla da geçtiği için bu halk oylamasına da gitmedi. O oylamada bu bey efendiler ne diyorlardı 'Hodri meydan, bunlar dokunulmazlığı kaldırmaz.' AK Patililer için diyorlardı. 'Korkuları var, hırsızlıkları var, bilmem neleri var' diye utanmadan sıkılmadan iftira atıyorlardı. O gün CHP'si de, MHP'si de, AK Parti'de oy Verdi. 154 milletvekili ifadeye çağırdı, bunların içerisinde genel başkanlar da var."

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ise "Biz sizin hukukunuzu tanımayız, mahkemenizi tanımayız, onunu tanımayız, bununu tanımayız" diye söylemlerin ortaya çıktığını hatırlatan Tüfenkci, şunları ifade etti:

"Sen hukukun üstünde misin, sen nerenin vatandaşısın. Sen bu meclisin çatısı altında siyaset yapıyorsan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğini taşıyorsan, anayasasına da hukukunu da mahkemesine de uyacaksın. Kılıçdaroğlu geliyor, Devlet Bahçeli geliyor, sen niye gelmiyorsun? Ne özelliğin var? Sen Türkiye Cumhuriyeti'nden üstün müsün? Sen o şekilde yargıyı tanımazsan, yargı bugün sana ne olduğunu tanıtır. Artık bu siyasi bir konu da değil. Bu yargıya intikal etmiş, yargı kendi mecrası içerisinde bu işi çözer. Suçlu değillerse beraat ederler ama suçlularsa her Türk vatandaşı nasıl hesap veriyorsa onlar da Türk yargısına hesap verirler."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise kalkınmanın yerel yönetimlerden başladığına inanan bir parti olduklarını kaydetti.

Türkiye'de bin 397 belediyelerinin olduğunu ve bu belediyelerin Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfusunun yüzde 90'ına hizmet ettiğini aktaran Kaya, şunları dile getirdi:

"Bu ülkenin en büyük hizmet kaynağını oluşturan noktalar bizim belediyelerimiz. AK Parti, hangi partili olursa olsun hiç bir belediyenin kaynaklarıyla ilgili tasarrufta bulunmak, kısmak, kesmek, parçalamak gibi bir işlemi olmamıştır ve bunu hiç bir Allah'ın kulu iddia edemez. Biz iş makinelerimizi verdiğimiz yerlerden halka hizmet etmesini beklerken onlar bomba taşıyorlar. Bunu gördük, yazıldı çizildi, terörist taşıyorlar. Bunu yapanlar kimse kusura bakmasın hukuk önünde hesap vermek zorundadır. Eğer bunu engeller insanların huzurunu bozarsanız hukuk önünde hesap vermeniz gerekiyor. Efendim niye kayyum atanıyor? Kayyum atanmasının sebebi budur arkadaşlar."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da sosyal devlet anlayışının belediyeler tarafından yerel yönetimlerde de uygulandığını belirtti.

Yerel yönetimlerde en önemli noktanın insanların kalbine, gönlüne dokunmak olduğunu kaydeden Çalık, "Bu vesileyle de insanlarımızın gönlünü yapıyorsunuz. Siz çukurları kazarken hizmet için kazıyorsunuz. Su götürmek için yol götürmek için kazıyorsunuz. Birileri gibi teröre ve teröriste hizmet etmek için çukurları kazmıyorsunuz. Ben bu vesileyle bütün belediye başkanlarıma, milletin gönlünü yaptığı için canı gönülden teşekkür ediyorum. AK belediyecilik budur, gönül yapmakla elde edilir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci'ye Bitlis'in Ahlat ilçe Belediye Başkanı Mümtaz Çoban tarafından baston hediye edildi. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Tüfenkci: "Sen Yargıyı Tanımazsan, Yargı Sana Ne Olduğunu Tanıtır"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüfenkci: 'Sen Yargıyı Tanımazsan, Yargı Sana Ne Olduğunu Tanıtır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement