Tüfenkci: " Suriye'deki Bu İç Karışıklık ve Savaş Ortamı Kalktıktan Sonra Elbette Ki Suriye'yle de... - Son Dakika
Güncel

Tüfenkci: " Suriye'deki Bu İç Karışıklık ve Savaş Ortamı Kalktıktan Sonra Elbette Ki Suriye'yle de...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin vatandaşlarla bayramlaşması Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuşması Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: -"(Ekonomik Müjdeler Paketi) Geniş bir yelpazeye dokunan, Türkiye'de yaşayan vatandaşların neredeyse yüzde 80'ini ilgilendiren noktalarda bayram müjdelerimizi verdik.

05.07.2016 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin vatandaşlarla bayramlaşması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuşması Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

-"(Ekonomik Müjdeler Paketi) Geniş bir yelpazeye dokunan, Türkiye'de yaşayan vatandaşların neredeyse yüzde 80'ini ilgilendiren noktalarda bayram müjdelerimizi verdik. İnşallah bunları da hayata geçirerek insanlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştırmaya çalışacağız"

" Suriye'deki bu iç karışıklık ve savaş ortamı kalktıktan sonra elbette ki Suriye'yle de ilişkilerimiz normale binecek"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomik Müjdeler Paketi'ne ilişkin, "Geniş bir yelpazeye dokunan, Türkiye'de yaşayan vatandaşların neredeyse yüzde 80'ini ilgilendiren noktalarda bayram müjdelerimizi verdik. İnşallah bunları da hayata geçirerek insanlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştırmaya çalışacağız." dedi.

Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'yla bayram namazını Yeşilyurt ilçesinde Gedik Namazgahı'nda kıldı.

Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Tüfenkci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanda Türkiye dahil İslam coğrafyasının birçok yerinde terör saldırılarıyla insanların hayatını kaybettiğini söyledi.

Terörle mücadele dolayısıyla birçok şehit verildiğini anımsatan Tüfenkci, "Cenab-ı Allah hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, bütün şehitlerimize rahmet etsin, gazilerimize acil şifalar versin. Tabii umuyoruz ve diliyoruz ki bir daha böyle alçak terör saldırılarıyla Türkiye dahil İslam coğrafyası karşı karşıya kalmasın." diye konuştu.

Bayram namazını birlik ve beraberlik içerisinde eda ettiklerini söyleyen Tüfenkci, "İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz devam eder ve fırsatçılara, hainlere Cenab-ı Allah fırsat vermez. Ben bu vesileyle Malatya'nın, Yeşilyurt'un ve tüm Türkiye'nin bayramını kutluyorum. İnşallah kazasız belasız bir bayram geçirmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip eder." ifadelerini kullandı.

Ekonomik Müjdeler Paketi

Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomik Müjdeler Paketi'ne de değindi.

Hükümet olarak bayram müjdelerini bayramdan önce Başbakan Yıldırım ile verdiklerini belirten Tüfenkci, "Geniş bir yelpazeye dokunan, Türkiye'de yaşayan vatandaşların neredeyse yüzde 80'ini ilgilendiren noktalarda bayram müjdelerimizi verdik. İnşallah bunları da hayata geçirerek insanlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştırmaya çalışacağız." dedi.

Ekonomik Müjdeler Paketi'ndeki uygulamaların bir kısmının bayramdan hemen sonra hayata geçirileceğini, bir kısmının ise yürürlükte olduğunu kaydeden Tüfenkci, "Örneğin yurt dışından emeklilerin araba getirmesiyle sıkıntıları aşma noktasında ben düzenlemeyi yapıp geldim. Bunun gibi taksici veya minibüsçü esnafımızın ÖTV'yle ilgili düzenlemesi bayramdan sonra hayata geçecek. Bağ-Kur primlerinde düzenli ödeyenlere yönelik düzenlememiz bayramdan sonra hayata geçecek. Yani hepsi bir iki ay içerisinde hayata geçmiş olacak." diye konuştu.

"Suriye ile temas şu an mümkün değil"

Tüfenkci, 65. Hükümet olarak komşularla sorunları giderme noktasında gerekli hassasiyeti gösterdiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Başbakan'ımızın da ifade ettiği gibi 'dostlarımızın sayısını arttırıp düşmanlarımızın sayısını azaltma' politikası çerçevesinde sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunları giderme noktasında ve yeni açılım konusunda bir karar almıştık. Bunun sonucu olarak da Rusya ile bir yumuşama ve iyileşme görünüyor. Bu hem Rusya'nın Türkiye'ye karşı uygulamış olduğu ambargoları kaldırma, turizm, sebze ve meyvenin ihracatı, hem de ikili ticari ilişkilerimizin gelişmesi noktasında kendini gösteriyor. Rusya bizim önemli ticari partnerlerimizden birisiydi. Daha önce gümrüklerde birtakım dezavantajlı ikili anlaşmalarımız vardı. Zannedersem ithalat ve ihracatımız normal düzene girdiğinde bu tür kolaylıkları da karşılıklı olarak hayata geçireceğiz."

Suriye ile ilgili bir temasın ise şu an itibarıyla pek mümkün görünmediğini dile getiren Tüfenkci, "Suriye'deki gelişmelere paralel olarak bizim temaslarımız da başlayabilir. Suriye'deki bu iç karışıklık ve savaş ortamı kalktıktan sonra elbette ki Suriye'yle de ilişkilerimiz normale binecek." dedi.

Tüfenkci: " Suriye\'deki Bu İç Karışıklık ve Savaş Ortamı Kalktıktan Sonra Elbette Ki Suriye\'yle de...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüfenkci: ' Suriye'deki Bu İç Karışıklık ve Savaş Ortamı Kalktıktan Sonra Elbette Ki Suriye'yle de... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement