Tüfenkci: "Ürün İhtisas Borsaları Devrim Niteliğinde Bir Uygulama Olacak" - Son Dakika
Güncel

Tüfenkci: "Ürün İhtisas Borsaları Devrim Niteliğinde Bir Uygulama Olacak"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ürün ihtisas borsalarına ilişkin, "Türkiye'de bir anlamda devrim niteliğinde uygulama olacak" dedi.

25.08.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ürün ihtisas borsalarına ilişkin, " Türkiye'de bir anlamda devrim niteliğinde uygulama olacak" dedi.

Bakan Tüfenkci, beraberinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Partili vekiller Harun Karacan ve Erdoğan Özegen ile Doğu ve Güneydoğu illerinin oda ve borsa başkanlarıyla Malatya Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki ticaret erbabı ve sanayicilerle görüşüp dertlerini dinlemek ve buraların ekonomisini kalkındırmak için neler yapılabileceğini konuşmak için kente geldiklerini belirterek, "Hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya açıklayacağımız teşvik paketi öncesi bir anlamıyla buraların nabzını tutmak istedik. Önümüzdeki günlerde de inşallah Sayın Başbakanımız, Doğu ve Güneydoğu illerine giderek bu teşvik paketlerini açıklamış olacak." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Tüfenkci, milletin şanlı bir direnişi, milli iradeye sahip çıkması, Malatya'nın da güçlü bir şekilde buna sahip çıkmasının kendilerini gururlandırdığı dile getirdi.

Borsaların özellikle tarıma dayalı ticaretin gelişmesinde önemli görevler ifade ettiğini belirten Tüfenkci, borsaların ilde tarım ve hayvancılığın gelişmesinde de önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Bakanlar Kuruluna sevk ettikleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın da "bayram müjdesi" olarak açıkladığı ürün ihtisas borsalarını hayata geçireceklerini dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Ürün ihtisas borsaları özellikle ticari hayatımıza ve lisanslı depoculukla beraber oradaki ürünlerin elektronik sertifikaya bağlanarak, piyasalarda işlem görmesi ve yatırım araçlarından biri olması hasebiyle inşallah önemli görevler görüp Türkiye'de bir anlamda devrim niteliğinde bir uygulama olacak."

Borsaların güçlü olmasını istiyoruz

Bununla ilgili birçok borsayı, TOBB ile kurulacak ürün ihtisas borsalarına ortak ettiklerini aktaran Tüfenkci, "Burada borsalarımız var ve gerçekten modern anlamda alım satımın yapıldığı ve yatırım aracı olarak diğer sektörlerde faaliyet gösterenlerin de ilgisini çekeceği bir ürün ihtisas borsasını hayata geçiriyoruz. Biz yerelde borsaların güçlü olmasını isterken, hem ulusal hem uluslararası anlamda borsaların güçlü olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyaret anısına Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Bakan Tüfenkci'ye tablo ve kayısı hediye etti.

Tüfenkci: "Ürün İhtisas Borsaları Devrim Niteliğinde Bir Uygulama Olacak"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüfenkci: 'Ürün İhtisas Borsaları Devrim Niteliğinde Bir Uygulama Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement