Tugay Kerimoğlu: Türk Taraftarların Tutkusu Sizi Korkutabilir - Son Dakika
Spor

Tugay Kerimoğlu: Türk Taraftarların Tutkusu Sizi Korkutabilir

Tugay Kerimoğlu: Türk Taraftarların Tutkusu Sizi Korkutabilir

Galatasaraylı eski futbolcu Tugay Kerimoğlu, sarı kırmızılı ekibin Arsenal ile oynayacağı karşılaşma öncesinde İngiliz taraftarlara uyarılarda bulundu.

30.09.2014 08:46  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaraylı eski futbolcu Tugay Kerimoğlu, sarı kırmızılı ekibin Arsenal ile oynayacağı karşılaşma öncesinde İngiliz basınına açıklamalarda bulundu.

"STAT DEĞİŞTİ AMA TARAFTARLAR HALA AYNI"

Daily Mail'e açıklamalar yapan 44 yaşındaki teknik adam, Galatasaray'ın yıkılan stadı Ali Sami Yen'in atmosferinin başka hiçbir statta olmadığını belirterek yeni stat Türk Telekom Arena'nın da Arsenal'in Emirates Stadı gibi olduğunu ifade etti. Arsenal'i ateşli taraftarlar konusunda uyaran Tugay, stadyum değişti ancak taraftarlar hala aynı ve sonuna kadar takımlarının arkasındalar" dedi.

"DAHA FAZLA YARDIMCI OLMAYACAĞIM"

Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini'nin yardımcılığını da yapan Tugay Kerimoğlu, artık asistan olmayacağını ve teknik adamlık için hazırlıklarını sürdürdüğünü dile getirdi.
Kerimoğlu, "Daha fazla yardımcı olmayacağım. Stres önemli değil Bu futbolun bir parçası. Başarılı olmak istiyorsanız bununla baş etmeyi bilmeniz gerektiğini öğrendim" ifadelerini kullandı. Birlikte çalıştığı isimlerden çok şey öğrendiğini söyleyen Tugay, "Menajerlerimin hepsinden çok şey öğrendim. Mark Hughes, Graeme Souness, Fatih Terim. Hepsinin farklı tarzları vardı. Bunlar benim için avantaj" dedi.



"ŞAMPİYON OLMAK ZORUNDASINIZ"

Mancini dönemini değerlendiren Tugay, "Roberto Mancini ile 8 ay birlikteydim. Sezon bittiğinde iyi bir görünümümüz vardı ama ne olacağını asla bilemezsiniz" yorumunda bulundu. Türkiye'de başarının şampiyonlukla öçüldüğünü söyleyen tecrübeli isim, "Kulüp sabırsız. Türkiye'de her yıl şampiyon olmak zorundasınız. Başarı ölçüsü sadece bu. İngiltere'de ise menajerlerin düşünceleri ve felsefeleri önemli" ifadelerini kullandı. Blackburn'de forma giydiği dönemle ilgili örnek veren Tugay, "Blackburn'de bir sezonda evimizde 10 maç kaybettik ve hiç kimse menajeri istifaya davet etmedi. Türkiye'de her şey skorboarda bağlı. Bu kültürel bir durum. Türkiye'de kalbimizle hareket ederiz" dedi.

1993 YILINDAKİ OLAYLARI HATIRLATTI

1993 yılında oynanan Manchester United maçında yaşanan olaylar hakkında konuşan Tugay, "Polis United'lı oyuncuları korudu, onlara saldırmadı. United büyük bir kulüp. Onların karşısında bize şans verilmiyordu. Maç sonrasında mali raporları hatırlıyorum. United hisseleri düşüş yaşamıştı ve finansal olarak büyük zarara uğramışlardı" dedi.

İDOLÜ PEP GUARDOLA

Hedefleri hakkında konuşan Tugay, "Blackburn'e geldiğimde Souness bana daima basit oynamamı ve sürekli çalışmamı söylemişti. İngiltere'de bu kadar uzun süre kalmamın sebebi belki budur. Ama benim hedefim daima menajer olmaktı" şeklinde konuştu.
İdolünün Pep Guardiola olduğunu söyleyen Tugay, "Nasıl ve nereye koşulacağını, nasıl boşluklar yaratılcağını biliyor. 4 gözlü biri gibi oynuyordu. Onun futbolculuktaki başarıları antrenörlüğüne yansımış gibi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Tugay Kerimoğlu: Türk Taraftarların Tutkusu Sizi Korkutabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement