Tuğbay: Esnaf İşyerini Açamaz Duruma Geldi - Son Dakika
Güncel

Tuğbay: Esnaf İşyerini Açamaz Duruma Geldi

Tuğbay: Esnaf İşyerini Açamaz Duruma Geldi

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Başkanı Mehmet Tuğbay, son dönemlerdeki çatışmalı ortamın ekonomiyi dibe vurduğunu söyledi.

31.08.2015 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Başkanı Mehmet Tuğbay, son zamanlarda yaşanan çatışma ortamının esnafa yansımalarını değerlendirdi.

Olayların esnafta sıkıntılara neden olduğunu söyleyen Tuğbay, "Bu olaylar hükümetin mi problemi yoksa siyasilerimizin mi bilemiyoruz. Aslında esnafı da ilgilendiren bir konu gibi görünmese de olayın iç yüzü esnafa göre Kürt meselesinden çıkmış ülkenin farklı meseleleri haline gelmiştir. Esnafımız burada büyük sıkıntılar yaşamakta ve kepenk kapatmaya başladı. Son zamanlarda terör olaylarından dolayı ülkeye turist gelmemeye başladı. Bu nedenle özellikle Doğu ve Güneydoğu'da esnaf iş yerlerini açamaz duruma geldi. Bizim hükümetten istediğimiz farklı şeyler var. Hükümetin aslında eline çok güzel bir koz geçti. Siyasilerimiz eğer bu memleketin geleceğini düşünüyorlarsa gerektiğinde elini taşın altına koyup bir koalisyon hükümeti kurabilmelidir. Aynı çatı altında 4 partinin birleşimiyle dış devletlere yani Türkiye'yi parçalamaya yönelik hazırda bekleyenlere karşı en azından bu ortaklığı gösterme cesaretini ortaya koymaları gerekmektedir" dedi.

'SİYASİ MENFAATLER ESNAFI MAĞDUR ETTİ'

Tuğbay, "Türkiye'de oluşan son tablodan anladığımız kadar demek ki hiçbir siyasi partinin ülke menfaatini düşünmekten ziyade sadece kendi menfaatlerini ön planda tutup koltuk sevdasından dolayı bu esnafı mağdur ettiler. Türkiye'yi bugüne kadar yöneten birkaç tane baron var. Birileri uyuşturucu ticareti üzerinden birileri silah ticaretinden parçala, böl ve yönet siyaseti anlayışıyla hâkim olunmaya çalışılıyor. Bu Türkiye'nin iç meselesini dış ülkelerin yönlendirmesine hiçbirimiz izin vermememiz lazım" ifadelerini kullandı.

'HER GÖRÜŞÜ KUCAKLAYACAK BİR SİYASİ GÖRÜŞ BEKLİYORUZ'

Her gün anaların ağladığını ve farklı evlere ateş düşüğünü söyleyen Tuğbay şunları kaydetti: "Biz bundan yana değiliz. Biz Şanlıurfa esnafı olarak Türkiye'nin içinde yaşanan bu olayların hiçbirini tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bizim buradaki tek amacımız ülkeyi 2023'e hazır bir şekilde götürmektir. Hedef eğer 2023'te ülkenin doğal kaynaklarını rahat bir şekilde kullanıma geçecekse bu da Avrupa ve komşu ülkeleri rahatsız ediyorsa bizim burada bir araya gelip el birliğiyle tıpkı Çanakkale savaşında nasıl omuz omuza savaş verdiysek burada da bir araya geleceğiz. Önümüzde bir seçim süreci var. Sadece ağzı laf yapan insanları istemiyoruz. Biz halkı düşünen, kendi koltuk sevdasını düşünmeyen birileri olmalıdır. Herkesin görüşünü kucaklayacak bir siyasi görüş bekliyoruz. Aksi halde bundan önce halktan sarı kartı görenler bu seçimde kırmızı kart da görebilirler. Umarız siyasiler de buna göre bir yol haritası çizerler."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tuğbay: Esnaf İşyerini Açamaz Duruma Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement