Tuğçe'ye Dua, Mc Donald's'a Tepki - Son Dakika
Dünya

Tuğçe'ye Dua, Mc Donald's'a Tepki

Tuğçe\'ye Dua, Mc Donald\'s\'a Tepki

Almanya’nın Offenbach kentindeki MC Donald’s’da tacize uğrayan Alman kızlara yardım etmek isterken tacizcinin attığı yumrukla komaya giren Tuğçe Albayrak için dua eden sevenleri, MC Donald’s yetkililerini protesto etti.

22.11.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Offenbach kentindeki MC Donald's'da tacize uğrayan Alman kızlara yardım etmek isterken tacizcinin attığı yumrukla komaya giren Tuğçe Albayrak için dua eden sevenleri, MC Donald's yetkililerini protesto etti.

Olayın gerçekleştiği MC Donald'ın önünde toplanan Tuğçe Albayrak'ın arkadaşları ve Türk vatandaşları olaya zamanında müdahale etmeyen yetkilileri protesto etti. Tuğçe'yi komalık yapan ve Alman kızlarını taciz eden Sırp kökenli gençlerin aynı saatlerde yemek yiyenlere sataşarak taşkınlık yaptıklarını belirten Türk vatandaşları, gözü dönmüş saldırganlar yemek yiyenlerden sonra bayanların tuvaletine girerek kızlara sarkıntılık yapmasına rağmen herhangi bir tepki vermemelerinden dolayı MC Donald's yetkilileri en az tacizci ve darpçılar kadar suçlu bulduklarını söyledi.

Tuğçe'nin tekrar sağlığına kavuşarak aralarına dönmesi için dua ettiklerini belirten arkadaşları, "Hem dua ediyor, hem de Albayrak ailesine destek için hastaneye giderek onlara moral vermeye çalışıyoruz. Bugün ise olaylara zamanında tepki vermeyen MC Donald'ı protesto ediyoruz. İnsanlık adına yardıma koşan bir bayana yumruk atabilecek kadar gözü dönmüş canilere ise en ağır cezanın verilmesini bekliyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Olay günü Tuğçe'nin yayında olan arkadaşları ise protesto da ilginç bir eylem yaptılar. Arkadaşları Tuğçe kanlar içinde yerde yatarken kanların silmek için su isteyen arkadaşlarından MC Donald's yetkilileri para istemeleri ise plastik bardaklara su dökerek, ölüm kalım mücadelesi veren arkadaşlarına bir bardak su için para istenmesini insanlık dışı bir olay olarak nitelendirdiler.

MC'DEN DAYANIŞMAYA DESTEK

Öte yandan olayın meydana geldiği MC Donald's şubesi de Tuğçe'ye yapılan çirkin saldırıya karşı dayanışma eylemini desteklemek adına eylem süresince restoran bölümü kapalı tuttukları ilan ettiler. Yapılan açıklamada, "Biz MC Donald's çalışanları olarak geçen hafta yaşanılan vahşice saldırı yüzünden çok üzülüyor Tuğçe'nin biran önce iyileşmesini istiyor ve acil şifalar diliyoruz. Tüm kalbimizle Tuğçe'nin ailesine içinde bulundukları bu zor günler için sabır ve güç diliyoruz. Bu olayın biran önce aydınlanabilmesi için polislerin bir diyalog içinde birlikte hareket ediyoruz. Tüm dualarımız ve kalbimiz Tuğçe ile birliktedir" denildi. - OFFENBACH

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Tuğçe'ye Dua, Mc Donald's'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement