Tuğrul Türkeş: Bana Saldıranlar İki Sarhoş ile Üç Beş Çakal - Son Dakika
Güncel

Tuğrul Türkeş: Bana Saldıranlar İki Sarhoş ile Üç Beş Çakal

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, düzenlediği basın toplantısında kendisi hakkındaki eleştirilere yanıt verirken, "Bana saldıranlar iki sarhoş ile üç beş çakal" dedi.

04.09.2015 14:55  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, tevdi edilen görevler, bağlı kurumlar ve güncel konularla ilgili Başbakanlık Yeni Bina'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkeş, Başbakan Davutoğlu'ndan gelen bakanlık teklifini neden kabul ettiğini anlattı.

Kendisi hakkındaki eleştirilere yanıt verirken sert ifadeler kullanan Türkeş, "Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olmakla suçluyorlar. Bu ithamı kabul ediyorum. Miras konusu dinen helaldir, hukuken haktır. Yani bu benim meşru hakkımdır eğer miras varsa. Bunu ister yerim ister yemem bu benim bileceğim iş. Bunu söyleyenlere şunu söylemek lazım. Sizler kimin mirasını yiyorsunuz? Bir hafta içinde benim aleyhimde laf eden iki sarhoş üç beş çakaldan bahsediyorum. Son bir haftadır aleyhimde konuşanlara bakın" dedi.

Türkeş'in açıklamalarından satırbaşları;

"Devlet menfaatleri için teklifi kabul ettim.Ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Hükümetimin öncelikli meselesi terörün sonlandırılmasıdır. Kritik dönemde görev almamı çok önemsiyorum. İlk yurtdışı seyahatimi KKTC'ye yapacağım. Türkiye'de ilk defa uygulanan olan seçim hükümetinin teşekkürü ile ilgili olarak kamuoyunun gözden kaçırdığı detaylar hakkında açıklamalarda bulunmak istiyorum.

"SİYASİ PARTİLERİN AMACI İKTİDAR OLMAKTIR"

Kurulmuş olan 63. hükümet anayasa maddeleri gereği olarak oluşturulmuş bulunan seçim hükümetidir. Koasliyon değildir. Oluşum, toplanma anayasal sorumluluklar çerçevesindedir. Görev üstlenen bakanların birbirinin fikirlerini kabul etmesi, sevmesi, ailece görüşmesi beklenmemektedir. Partilerin fikirlerinin birbiri ile uzun ve uzlaşı sağlama zorunluluğu bulunmamaktadır. Farklı siyasi temsilcilerinin çeşitli açıklamaları yadırgıyorum. Makamları imtiyaz ve çı kar olarak algılayanların eleştirileri ilgi alanım içinde değildir. Türkiye'nin meselelerini çözüm getirmeyip genel doğrularla yol almak mümkün değildir. Siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır.

"MHP İKTİDAR OLDU"

Herkes şunu bilsin ki benim başbakan yardımcısı olmam nedeniyle partim MHP iktidar olmuştur bunu kim görmezlikten gelebilir tabiî ki iktidar olmak istemeyenler.Ben partimi iktidar yaptım. Şahsıma o yüzden bu eleştiriler yapılıyor beni bu yüzden partiden atmaya çalışıyorlar.

"SİZ KİMİN MİRASINI YİYORSUNUZ?"

Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olmakla suçluyorlar. Bu ithamı kabul ediyorum. Miras konusu dinen helaldir, hukuken haktır. Yani bu benim meşru hakkımdır eğer miras varsa. Bunu ister yerim ister yemem bu benim bileceğim iş. Bunu söyleyenlere şunu söylemek lazım. Sizler kimin mirasını yiyorsunuz?

"TARİH BENİ DOĞRULAYACAKTIR"

Bir sırrı paylaşacağım. Devlet bey rahmetli babamın yanında yetişmiş, vatanperver büyük liderdir. Kendisi için incitici cümle kullanmama. Başbakan yardımcılığı koltuğuna oturunca ilk işim genel başkanımı aramak olmuştur. Kendisi de şahsımı hedef almamıştır. Ancak yanında bulunan kraldan çok kralcı olan zevat bana saldırıyorlar. Devlet bey bunları analiz etmiştir. Kendisi istişarelere önem verir. Devlet beyin nezaketi hepimizin gıpta ettiği düzeydedir. Kendisine yanışmış olanlar beni partimden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Büyük kongreye bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız? Benim işim Devlet Bey'e akıl vermek değildir. Ama tarih beni doğrulayacaktır. Türkiye'de tüm siyasi akımlar iktidar olacak. Ben buna bir adım yaklaştım diye şahsımı yaylım ateşine tutuyorlar.

"EY BRE GAFİLLER…"

Ey bre gafiller devlet düşmanları cirit atarken namlularını bana yönetmeniz hangi terbiyeye sığar. Devlet bey size hak ettiğiniz cevabı verecektir. Ben babamın ilkelerine bağlıyım ani kararlar vermem ama kesin netice alırım. Bu görevi mutlaka başarmalıyız.

"DEVLET BEY'E SESLENİYORUM…"

Laf edenler iki sarhoş ile birkaç çakaldan ibaret. Kim ne söyledi diye baktım. İki sarhoş üç beş tane de çakal. Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Ülkücü camia ve Devlet Bey'e sesleniyorum. Ben MHP mensubuyum. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla atılmam gerekiyorsa buna bu şahsiyetler değil ülkücü camia karar vermelidir. Devlet Bey'e sesleniyorum. 4 Ekim'de olağanüstü kurultay var.

MHP'DEN İHRAÇ TALEBİ

Şuan savunmamı yapmış bulunmaktayım.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU

Adaylık için Devlet Bey'in öfkesi dinmesi lazım. Genel Başkanım gerek görürse beni çağırırsa dosyamı veririm.

"İKİ SARHOŞ VE ÜÇ BEŞ ÇAKAL…"

Bir hafta içinde benim aleyhimde laf eden iki sarhoş üç beş çakaldan bahsediyorum. Son bir haftadır aleyhimde konuşanlara bakın.

AK PARTİ'YE GEÇECEK Mİ?

Partiden atarım diyen adam benim Ak Parti'den aday olmamı düşünüyordur. Benim öyle bir düşüncem yok.

EŞYALARINI TOPLADIĞI İDDİASI

Bizim eski dükkanda dedikodu bu mu? Sessiz şahsiyert kendi odasını dekore ettirmiş. Bende duvarda haritalarım vardır çerçeve değişimine gönderdim. Bunu bahane olarak göstermek istiyorlarsa. Beni atlasar dahi bu konuda zil takıp oynayanların hiçbiri Tuğrul Türkeş'in ifa ettiği görevleri göremezler. Bahaneler üretmesinler.

MHP'de 7 Haziran itibari ile istişare kapandı ve her şeye 'hayır' deme mevsimi geldi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP aday çıkarmalıydı.

MECLİS'TE YEMİN KRİZİ

'Hayır' deme alışkanlığından kaynaklanmış olabilir.

"AK PARTİ'DEN DAVET YOK"

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden bana yönelmiş davet ve talep yok. Davet gelirse MHP'den adaylık başvurusu yaparım."

Tuğrul Türkeş: Bana Saldıranlar İki Sarhoş ile Üç Beş Çakal

Son Dakika Güncel Tuğrul Türkeş: Bana Saldıranlar İki Sarhoş ile Üç Beş Çakal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (129)

  • TIN TIN.: BU OLMADI İŞTE TUĞRUL EFENDİ.! 68 44 Yanıtla
  • CİNOBİLİ: HOBAAA HELAL TUĞRUL REİS .. 59 33 Yanıtla
  • MEHMET AKDAĞ: ÇAKAL SENSİN LAN DÖNEK TUĞRUŞ. 25 55 Yanıtla
  • Gazi TORUNU: Sayende mhp nin kim oldugunu ogrendi allah senden razi olsun gerceyi gorduk sayende 63 15 Yanıtla
  • Governance: SEN COOOK BÜYÜK ADAMSIN 37 40 Yanıtla
  • samsunlu: şu konuşmanda zarar her şeyinde MHP ye zarar sen ilk baştan buyana MHP ye zararsın babanın tırnaklarını sökenlerin yanında oldun hep partiyi bölme parçalama yolunda şu açıklamaların bile partiyi bölmek parçalamak amaçlı 53 23 Yanıtla
  • Bln de: MHP sayende ihya oldu,şimdide AKP,yi iyha edersin,haydi anca gidersin 19 53 Yanıtla
  • Governance: SEN EYYY TÜRKSEVER INSAN..DAMARLARINDAN HAKIKI TÜRK KANI DOLASHIYOR. SENINLE KURUR DUYUYORUZ.....SEN BÜYÜKSÜN EYYYY TÜRK OGLU SANA HELAL OLSUN....adam neinki kariyerini her sheyi devletin varligi icin kurban verer......EY BÜYÜK INSAN..... 32 32 Yanıtla
  • .: helal olsun sana yolun açık olsun 40 11 Yanıtla
  • zişan: Ben tabanım seni artık istemiyorum.sen bizler için bittin sen ana baba sözü tutmayan evlat gibisin yani hayırsız 22 29 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement