Tuğrul Türkeş: Elimizden Geleni Yapıyoruz (2) - Son Dakika
Güncel

Tuğrul Türkeş: Elimizden Geleni Yapıyoruz (2)

Tuğrul Türkeş: Elimizden Geleni Yapıyoruz (2)

Avrupa MÜLTECİ ALIMINDA CİMRİ DAVRANIYOR Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep temaslarının ardından gittiği Şanlıurfa'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile birlikte bir dinlenme tesisinin açılış törenine katıldı.

16.01.2016 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa MÜLTECİ ALIMINDA CİMRİ DAVRANIYOR

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep temaslarının ardından gittiği Şanlıurfa'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile birlikte bir dinlenme tesisinin açılış törenine katıldı.

Kurban kesilen ve Kur'an-ı Kerim okunan açılış törenine katılanlara hitap eden Tuğrul Türkeş, Şanlıurfa ve Gaziantep'te yaşayan Suriyeli mültecilerin sayısının çok fazla olduğunu, aynı duyarlılığın dünya ülkelerince gösterilmediğini söyledi. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Suriyeli mülteci alımı konusunda cimri olduğunu dile getiren Türkeş şunları söyledi:

" Türkiye, bölgedeki hem Suriye hem Irak yani bin 358 kilometrelik bir bölgenin aşağısındaki sıkıntılardan onun sıcaklığı oradaki ateş buraya da vuruyor. Ama hakikaten bu bölgenin insanı yüksek bir ahlak, inançla bu olanları akıl süzgecinden geçiriyor. ve aklıselim ile hep doğru karar veriyor. Gaziantep'te 350 bin misafirimiz var. Suriye'den göç etmiş olan Şanlıurfa'da 500 bin. Bunlar çok büyük rakamlar. Düşünün ki gelişmiş denilen, dünyada kendini herkese model olarak gösteren Avrupa Birliği ülkelerinde bunun yüzde birini almak ciddi bir tartışma meselesi haline geliyor. Bu konularda Avrupa'nın ne kadar cimri olduğunu ne kadar bu mülteciler meselesinde kendi menfaatini düşünen ve bu meselelere bunun bir insan olduğunu Allah'ın yarattığı bir kul olduğu, kaydını almaksızın nasıl değerlendirmeler yaptığını hep yaşadık yaşıyoruz. Ama bu bizim insanımızın ne kadar sorumluluk duygusu içerisinde inançlarının, maneviyatlarının ne kadar güçlü olduğunu ve o inanç dünyaları içerisinde bu meseleye nasıl baktıklarının önemli bir ölçeğidir."

Türkeş açılışın ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile il Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret etti. - Rkeş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuğrul Türkeş: Elimizden Geleni Yapıyoruz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement