Tuğrul Türkeş İstifa Etti, MHP 'Bakanlığı Düşer' Dedi - Son Dakika
Güncel

Tuğrul Türkeş İstifa Etti, MHP 'Bakanlığı Düşer' Dedi

Seçim hükümetine "MHP Milletvekili" sıfatıyla giren Türkeş partisinden resmen istifa edince, "Bakanlığı da düşer mi" sorusu kulisleri salladı.

18.09.2015 12:23  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, ilk kez bir "Anayasal seçim hükümeti" yönetiminde genel seçime gidiyor. Model ilk kez uygulanınca, siyasette atılan her türlü adım da, tartışma konusu oluyor. Son tartışma, seçim hükümetine "MHP Milletvekili" sıfatıyla giren, ancak bugün partisinden istifa eden Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in durumunun ne olacağı üzerinde ortaya çıktı.

Türkeş partisinden resmen istifa edince, "bakanlığı da düşer mi" sorusu siyasi kulislere yansıdı. MHP, partiyle ilişkisi tamamen kesilen Tuğrul Türkeş'in, bakanlığının düşmesi gerektiğine inanıyor.

MHP'Lİ VURAL: BAKANLIK GÖREVİ HEMEN SONA ERMELİ

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hürriyet'in Türkeş'in AKP'den milletvekili adayı olması durumunda seçim hükümetindeki durumunun ne olacağı, sorusuna "Anayasaya göre bu safhadan sonra onun yerine atama yapılması gerekiyor. Yani hemen bakanlığı, başbakan yardımcılığı sona ermelidir" yanıtını verdi.

"SÜRPRİZ DEĞİL, AMACI BUYDU"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Tuğrul Türkeş'in partiden istife etmesini, "Sürpriz değil. Zaten bakanlık görevini kabul etmesinin amacı buydu. Partimize yönelik bir kumpastı bu. Güneş Motel'den sonra AKMotel senaryosuydu bu" sözleriyle değerlendirdi.

HİKMET SAMİ TÜRK: TÜRKEŞ'İN İSTİFASI HÜKÜMETİ ETKİLEMEZ

Hukukçular ise, Türkeş'in istifa etmesinin, hatta bir başka partiden 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday olmasının, hükümeti etkilemeyeceği görüşünde.

Anayasa Profesörü ve eski Bakanlardan Hikmet Sami Türk, Türkeş'in partisi MHP'den istifasının da, hatta 1 Kasım'da başka bir partiden yeniden aday olmasının da, "bakanlığını etkilemeyeceğini" söyledi. Türk, "seçim hükümetinde bakanlık teklifi, kişilere yapılan tekliftir. Anayasa uyarınca, TBMM'de temsil edilen partilerin güçlerine göre, milletvekillerine teklif edilmiştir. Milletvekilleri kabul etmeyince de, dışardan bağımsız isimlere teklif edilmiştir" dedi.
Türk, hükümetin "atamasının yapıldığını" ve göreve başladığına da dikkat çekerek, bu süre içinde Türkeş'in partisinden istifasının, bakanlık görevini etkileyemeyeceğini söyledi.

"YASAL SORUN YOK, ETİK SORUN OLABİLİR..."

Bağımsız bakanların ya da, MHP'den istifa eden Türkeş'in, başka bir siyasi partiden aday olmalarının "yasal" olacağını vurgulayan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Yasal sorun yok. Ancak etik olarak bir çelişkiden bahsedilebilir. Bağımsız kontenjandan bakan olan isimlerin, şimdi bir başka siyasi partiden milletvekili adayı olmaları ancak etik olarak tartışılabilir" diye konuştu. (Kaynak: Hürriyet)

Tuğrul Türkeş İstifa Etti, MHP \'Bakanlığı Düşer\' Dedi

Son Dakika Güncel Tuğrul Türkeş İstifa Etti, MHP 'Bakanlığı Düşer' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • aslan: Bahçeli defol artık neysin kimsin belli oldu mhp yi bitirmeye geldiğinde açık ortada 34 12 Yanıtla
  • e: Türkeş nerede biz oradayiz 25 15 Yanıtla
  • Mhp: Meral akşenerden ne istedin barajı biraz zor görürsün bu gidişle bahçeli.. 26 5 Yanıtla Erciyes: Bi bildigi varki meral akseneri saf disi birakti (kadet maset) 4 6
  • Kavgasız bir ülke istiyoruz: Mhpnin olduğu yerde kavga vardir 19 10 Yanıtla
  • Yılmaz : Helal sana MHP ye daha oy yok 16 10 Yanıtla
  • ali konya: tuğrul yanlış yaptın yazdım seni köşeye 8 17 Yanıtla
  • Orman şefi: Mhp bu ülkede 46 yıldır siyaset yapar bitane dikili agaclarini goremezsiniz 18 7 Yanıtla
  • metin taş: ZATEN BELLİYDİ YA SENİN NE YAPACAGİN HİÇ MİLLETİ APTAL ZANNETME DAHA EVVEL BENİM PARTİM DİYORDUN HA NE OLDU 2 SANİYEDE DONDUN İŞTE MENFAAT ON PLANDA BOŞUNA DEME VATAN MİLLET DİYE GEÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ 10 15 Yanıtla
  • fenotip: ahmet yılmaz kod adlı şartlanmiş cahil.MHP yüzüne tukurse yağmur yagiyor. bereket diyeceksiniz.yazık hala yapılanları gorupte hala MHP diyorsunuz ya pes doğrusu.allah bu vatanı şartlanmiş partizanların korusun.onlar kördür. gerçekleri göremezler 16 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement