Tüik Afyonkarahisar'daki Hane Halkı Oranlarını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Tüik Afyonkarahisar'daki Hane Halkı Oranlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Afyonkarahisar’daki hane halkı sayısının yüzde 61,9’unun çekirdek aileden oluştuğu belirtildi.

26.05.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Afyonkarahisar'daki hane halkı sayısının yüzde 61,9'unun çekirdek aileden oluştuğu belirtildi.

Konu ile ilgili TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, TÜİK tarafından yayınlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNS) 2015 sonuçlarına göre, Türkiye'de yalnızca eşlerden, eşler veya çocuklarından veya yalnız ebeveyn ve en az bir çocuğundan oluşan aileler olarak tanımlan çekirdek ailelerden oluşan hane halklarının oranının yüzde 66,9 olduğunu ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ege Bölgesine bakıldığında 3 milyon 183 bin olan toplam hane halkı sayısının yüzde 66,3'ünü çekirdek aileden oluşan hane halkları, yüzde 17,0'ını tek kişilik hane halkları, yüzde 14,7'sini geniş aileden oluşan hane halkları ve yüzde 2'sini çekirdek aile bulunmayan hane halkları oluşturmaktadır.

Afyonkarahisar'daki 194 208 olan hane halkı sayısının yüzde 61,9'unu çekirdek aileden oluşan hane halkları, yüzde 20,8'ini geniş aileden oluşan hane halkları, yüzde 15,8'ini tek kişilik hane halkları, yüzde 1,6'sını ise çekirdek aile bulunmayan hane halkları oluşturmuştur.

2015 yılında Afyonkarahisar'da tek kişilik hane halkı oranı en yüksek olan 36., çekirdek ailelerden oluşan hane halkı oranı en yüksek olan 67., geniş ailelerden oluşan hane halkı oranı en yüksek olan 19. ve çekirdek aile bulunmayan hane halkı oranı en yüksek olan 66. il konumundadır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüik Afyonkarahisar'daki Hane Halkı Oranlarını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement