Tüik Manisa Bölge Müdürü Akyol Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tüik Manisa Bölge Müdürü Akyol Açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Afyonkarahisar'da 2014 yılında 117 bin 96 olan '15-24' yaş grubu ile en fazla genç nüfusa sahip 32. il olduğunu, Ege bölgesindeki iller arasında ise 6. sırada yer aldığını bildirdi.

09.07.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Afyonkarahisar'da 2014 yılında 117 bin 96 olan '15-24' yaş grubu ile en fazla genç nüfusa sahip 32. il olduğunu, Ege bölgesindeki iller arasında ise 6. sırada yer aldığını bildirdi.

Akyol, yaptığı yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkelerine göre oldukça genç bir nüfusa sahip olmasına rağmen yaklaşık 8 yıllık bir gelecek içerisinde doğuşta beklenen ömrün uzaması ve toplam doğurganlık hızındaki azalış nedeniyle gittikçe yaşlanan bir nüfusa sahip olunacağını belirtti.

Türkiye'de atılacak en önemli adımın gençlerle ilgili eğitim, sağlık, kişisel yaşam, işgücü, sosyal katılım, gelirden eşit pay alması gibi konularda politikaların üretilmesi olduğunu aktaran Akyol, "Bu alanda gerekli politikaların oluşturulması ve oluşturulan politikaların sağlıklı bir şekilde izlenebilmesi amacıyla, 'İstatistiklerle Gençlik, 2014' yayını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde özel olarak TÜİK tarafından yayımlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Ege Bölgesinde '15-24' yaş grubundaki genç nüfusun en fazla olduğu ilin 596 bin 171 kişi ile İzmir'in olduğunu dile getiren Akyol, şunları kaydetti:

"En az olduğu il 52 bin 814 kişi ile Uşak'tır. Ege Bölgesi illeri arasında '15-24' yaş grubundaki genç nüfusun toplam nüfusa oranı en fazla olan iller yüzde 16,6 ile Afyonkarahisar ve Kütahya illeri olurken en düşük olan il yüzde 13,3 ile Muğla olarak gerçekleşmiştir. Afyonkarahisar'da 2014 yılında 117 bin 96 olan '15-24' yaş grubundaki genç nüfusu ile en fazla genç nüfusa sahip 32. il olurken, Ege Bölgesi illeri arasında 6. sırada yer almaktadır. Genç nüfusun toplam nüfus içindeki oranı ise yüzde 16,6 olup Afyonkarahisar ili bu değer ile en yüksek genç nüfus oranına sahip 37. ildir. Ege Bölgesi illeri arasında ise bu değerle Kütahya'yla birlikte ilk sırayı paylaşmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tüik Manisa Bölge Müdürü Akyol Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement