Tukaş'tan İpotek Tesisi Hakkında Açıklama - Son Dakika
Ekonomi

Tukaş'tan İpotek Tesisi Hakkında Açıklama

Tukaş, İş Bankası'ndan kullanmakta olduğu ve ilerde kullanabileceği kredilerin teminatını oluşturmak üzere, toplam 94 milyon lira tutarında 1. derece İş Bankası'na, 2. derece İş Finansal Kiralama'ya ipotek tesis edilmesine karar verildiğini duyurdu.

17.12.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tukaş, İş Bankası'ndan kullanmakta olduğu ve ilerde kullanabileceği kredilerin teminatını oluşturmak üzere, toplam 94 milyon lira tutarında 1. derece İş Bankası'na, 2. derece İş Finansal Kiralama'ya ipotek tesis edilmesine karar verildiğini duyurdu.

Tukaş Gıda Sanayi ve ticaret AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Şirketimizin İş Bankası AŞ'den kullanmakta olduğu ve ilerde kullanabileceği kredilerin teminatını oluşturmak üzere; Torbalı Fabrikamızın bina, arsa ve arazileri üzerine 35.000.000 TL, Manyas Fabrikamızın bina, arsa ve arazileri üzerine 28.000.000 TL, Kızık depomuzun bina, arsa ve arazileri üzerine 7.000.000 TL, Turgutlu Fabrikamızın bina, arsa ve arazileri üzerine 24.000.000 TL olmak üzere toplam 94.000.000 TL tutarında 1. Derece İş Bankası AŞ'ye 2. Derece İş Finansal Kiralama AŞ'ye ipotek tesis edilmesine karar verilmiştir."

Tukaş'ın, yine KAP'ta yayınlanan bir diğer açıklamasında da şirketin öz kaynaklarının güçlendirilmesi, kredilerin kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacıyla Torbalı ve Manyas fabrikalarında bulunan makina ve teçhizatın 25 milyon 202 bin 800 lira (KDV hariç) bedelle sat ve geri kirala yöntemiyle satılması ve sözleşme sonunda geri alınması için İş Finansal Kiralama AŞ ile Finansal Kiralama Sözleşmesi imzalanmasına karar verildiği de belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tukaş'tan İpotek Tesisi Hakkında Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement