Tükenmez Hayatlar" Çocuklarla Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Tükenmez Hayatlar" Çocuklarla Buluştu

Çankaya Belediyesi, "Bilim Hikayeleri Serisi" ve "Tükenmez Kitaplar"ın ardından dünyaca ünlü bilim ve sanat insanlarının hayatını konu edinen "Tükenmez Hayatlar" kitap serisinin dağıtımına başladı.

25.05.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi, "Bilim Hikayeleri Serisi" ve "Tükenmez Kitaplar"ın ardından dünyaca ünlü bilim ve sanat insanlarının hayatını konu edinen "Tükenmez Hayatlar" kitap serisinin dağıtımına başladı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, okuma alışkanlığı kazandırmak için gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında "Tükenmez Hayatlar" kitap serisi çocuklara ulaştırılmaya başlandı.

Kuğulupark'ta gerçekleşen tanıtım etkinliğinde, "Shakespeare'in Yeryüzü Tiyatrosu", " Van Gogh'un Renkleri", "Beethovan'a Kulak Ver" isimleriyle kurulan çadırlarda çocuklar, kitaplarla tanıştı. Etkinliğe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda kitapsever de katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Taşdelen, tek amaçlarının, bilimin ışığında ve Mustafa Kemal'in yolunda çocuklar yetiştirmek olduğunu vurguladı. Taşdelen, "Çocuklarımızın yaz tatilinde ünlü bilim ve sanat insanlarıyla tanışmasını istedik. Atatürk'ün de dediği gibi, 'hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' Bizler Mustafa Kemal'in ilçesi olan Çankaya'da çocuklarımızı böyle yetiştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu eğitmenlerinden bir yıldır piyano dersi alan 10 yaşındaki Tuna Karakaya, Beethoven'dan Chopin'e ünlü bestecilerin eserlerini çaldı. Karakaya, izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. 10 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan kitapların tanıtım etkinliğinde, Bin Çocuk Korosu eğitmenlerinden Vedat Şanlı'nın bestelediği "Tükenmez Hayatlar" şarkısıyla dans eden çocuklar, Kuğulupark'ta dağıtılan pamuk şekerleri yedi.

Kuğulupark'ta ilk dağıtımı yapılan kitaplar, okullar yaz tatiline girene kadar gezici araç ile okullarda ve köylerde çocuklara ulaştırılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tükenmez Hayatlar' Çocuklarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement