Tüketicilerden Dosya Masrafı İçin Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Tüketicilerden Dosya Masrafı İçin Oturma Eylemi

Tüketicilerden Dosya Masrafı İçin Oturma Eylemi

Bursa Tüketiciler Derneği üyeleri, kredi çekenlere dosya masrafların geri ödenememesini, banka şubesi önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.

03.09.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Tüketiciler Derneği üyeleri, kredi çekenlere dosya masrafların geri ödenememesini, banka şubesi önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bir banka genel müdürünün daha önce yaptığı açıklamada, hakem heyetlerine gerek kalmadan tüketicilerin dosya masraflarını ödeyeceklerini belirtmesine rağmen ödemelerin yapılmadığını söyleyip, "Hakem heyetlerinde çözüm bekleyen yüz binlerce dosya bulunmaktadır. Bu problem artık tüketicinin bireysel sorunu olmaktan ziyade bir toplumsal yaraya dönüşmüştür" dedi.

Yılmaz, dosya ve komisyon masrafının bir yasal düzenleme ile çözülebileceğini ancak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini öne sürdü. Tüketicilerin bu konuda artık oyalanmak istemediklerini belirten Yılmaz, "Haziran 2015 tarihinde yaptığımız ilk uyarıda; dosya masraflarının ülke genelinde, kesin olmamakla birlikte Temmuz 2015 sonunda ödenmeye başlanacağı bize söylenmişti. Eylül ayına girdik. Hala ortada bir ödeme görünmemektedir" dedi.

Banka şubesi önünde oturan tüketiciler, daha sonra olaysız dağıldı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüketicilerden Dosya Masrafı İçin Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement