Tüketicilere "Sahte Ürün" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Tüketicilere "Sahte Ürün" Uyarısı

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, Kurban bayramı öncesi sahte ürünlere karşı tüketicileri uyardı.

20.09.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, Kurban bayramı öncesi sahte ürünlere karşı tüketicileri uyardı.

Aytaç, yaptığı açıklamada, bayram öncesi piyasada çok ucuz fiyatlarla satılan ürünlerin sahte olabileceğini, tüketicilerin bu konuda dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların ucuz fakat kalitesiz ürünlere itibar etmemesi gerektiğini belirten Aytaç, şunları kaydetti:

"Maalesef her bayram öncesi birçok tüketicimizin dini duygularının istismar edildiğini biliyoruz. Bu nedenle yaklaşan Kurban bayramı öncesinde tüketicilerimizin dikkat etmesi gereken bazı konular vardır. Tüketicilerimiz, piyasada dolaşan ve fiyatı çok ucuz olan ürünlerin sahte olabileceği ihtimalini asla gözden kaçırmamalıdır. Özellikle bayram şekeri, çikolata, lokum, baklava gibi ürünler alınırken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanında ambalajsız ürünlerden kaçınılmalı ve alınacak ambalajlı ürünlerin de son kullanma tarihlerine mutlaka bakılmalıdır. En önemli konulardan biri de tüketicilerimizin bayram alışverişlerini güvenilir yerlerden yapmalarıdır."

Aytaç, tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk durumunda kendilerine başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tüketicilere 'Sahte Ürün' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement